Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Gerçekliği Sorgulayan Filmler
byKush yazdı: 06 Ağu 2025
Samsara, bize dayatılan dünya ile gerçek dünyanın aynı olup olmadığını sorguluyor. Tüketim, kapitalizm ve sistemin insanı nasıl programladığını bizlere anlatıyor.
Uykusuzluk çeken ve hayatından bıkmış bir anlatıcının, karizmatik ve gizemli bir sabun satıcısıyla tanışmasını konu alır. İkilinin kurduğu yeraltı dövüş kulübü, zamanla çok daha büyük ve yıkıcı bir harekete dönüşür. Film, tüketim kültürünü eleştirirken, kimlik, kişilik bölünmesi ve gerçekliğin ne olduğu üzerine derin sorular sorar. Filmin sonundaki sürpriz, sizi ve izlediklerinizi tamamen farklı bir gözle değerlendirmeye itecektir.
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 20
- İletişim:
Gerçek denilen şey sadece bize anlatılan bir hikaye mi? The Fall her sahnesindeki görsel şölen, derin anlam ile bir farkındalık yaratıyor.
Sen gerçekten sen misin? Yoksa sadece anlatılan hikayenin bir parçası mı?
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
118 yaşında ve dünyanın son ölümlü insanı olan Nemo'nun hayatını konu alır. Ancak film, tek bir hayat hikayesi yerine, Nemo'nun hayatındaki kritik anlarda aldığı farklı kararların oluşturduğu tüm olası alternatif yaşamları gösterir. Film, seçimlerin ve şansın hayatımızı nasıl şekillendirdiğini sorgulatırken, "gerçek" diye adlandırdığımız tek bir hayatın olmayabileceği fikrini işler.
-
- Tepkiler puanı: 0
Zengin ve yakışıklı bir adamın, geçirdiği trafik kazası sonrası yüzü tanınmaz hale gelir. Ancak film, gerçeklik ve rüyaların birbirine karıştığı, sürreal bir hikayeye dönüşür. Film, karakterin kendi gerçekliğini sorgulamasını ve izleyicinin de onunla birlikte neyin rüya, neyin gerçek olduğunu anlamaya çalışmasını sağlıyor. Bu filmin Hollywood versiyonu olan Vanilla Sky da aynı konuyu işler, ancak orijinal versiyon birçok kişi tarafından daha etkileyici bulunur.
-
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 20
- İletişim:
Eğer dünya ile gerçek bir bağ kurarsan gördüğün herşey değişecektir. İnsanlık, doğa, teknoloji ve sistemin bizi nasıl etkileyip değiştirdiğini anlatan bir sinema efsanesi Baraka.
İzledikten sonra "ben bu güne kadar ne yaşadım?" sorusu içinizde yankılnacak.

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Toplumda bir anda başlayan körlük salgınıyla, karantinaya alınan insanların hayatta kalma mücadelesini anlatır. Film, medeniyetin ve insani değerlerin ne kadar kolay dağılabileceğini gözler önüne sererken, aynı zamanda algı ve gerçeklik arasındaki ilişkiyi de sorgular. Bu filmde izleyiciler, görme yetisinin yokluğunda "gerçekliğin" nasıl yeniden inşa edildiğini izler.
-