Senaryoyu Devam Ettir!
-
Konu yazarı - Webmaster
- Tepkiler puanı: 62
- İletişim:
Senaryoyu Devam Ettir!
Hiç bir filmin ortasında "keşke senaryoyu ben yazsaydım" dediğiniz veya "buradan sonra şöyle devam etse ne muhteşem olurdu" diye hayal kurduğunuz oldu mu? İşte şimdi o hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı!
"Senaryoyu Devam Ettir" oyununda yönetmen koltuğuna hep birlikte oturuyoruz! Ben bir hikayenin ilk sahnesini yazarak fitili ateşleyeceğim. Sonraki her üye, hikayeyi kaldığı yerden devam ettirerek kendi yaratıcılığını ekleyecek. Bakalım bu kolektif senaryo bizi nerelere götürecek? Bir bilim kurgu macerası mı, karanlık bir polisiye mi, yoksa absürt bir komedi mi ortaya çıkacak? Hepsi bizim parmaklarımızın ucunda!
Oyunun Kuralları Çok Basit:
İşte ilk sahnemiz geliyor... Işık, kamera, motor!
SAHNE 1 / DIŞ MEKAN - OTOBÜS DURAĞI - GECE
KAAN (20'lerinde), gece yarısını çoktan geçmiş bir saatte, tek bir sokak lambasının aydınlattığı boş durakta bekliyordu. Günün yorgunluğu omuzlarına çökmüştü ve tek istediği son otobüse binip evine gitmekti.
O sırada, oturduğu bankın hemen altında metalik bir şeyin parladığını fark etti.
Eğilip baktı. Siyah, üzerinde hiçbir logo ya da yazı olmayan basit bir USB bellek. Etrafına bakındı. Sokakta kimsecikler yoktu.
USB'yi yerden aldı. Elinde nedensiz bir ağırlığı vardı sanki. Ne yapacağını bilemedi bir an.
Sonra boş sokağın derinliklerinden gelen bir ayak sesi duydu...
"Senaryoyu Devam Ettir" oyununda yönetmen koltuğuna hep birlikte oturuyoruz! Ben bir hikayenin ilk sahnesini yazarak fitili ateşleyeceğim. Sonraki her üye, hikayeyi kaldığı yerden devam ettirerek kendi yaratıcılığını ekleyecek. Bakalım bu kolektif senaryo bizi nerelere götürecek? Bir bilim kurgu macerası mı, karanlık bir polisiye mi, yoksa absürt bir komedi mi ortaya çıkacak? Hepsi bizim parmaklarımızın ucunda!
Oyunun Kuralları Çok Basit:
- Her üye, kendisinden önceki yazıyı dikkatlice okur ve hikayeye kaldığı yerden devam eder.
- Çok uzun yazmaya gerek yok! Hikayenin akışını sağlayacak 1-2 cümle yeterlidir.
- Mantık hatalarından korkmayın! Bazen en iyi hikayeler, beklenmedik dönüşlerden doğar.
- Tek amacımız eğlenmek ve ortak bir hikaye yaratmak!
İşte ilk sahnemiz geliyor... Işık, kamera, motor!
SAHNE 1 / DIŞ MEKAN - OTOBÜS DURAĞI - GECE
KAAN (20'lerinde), gece yarısını çoktan geçmiş bir saatte, tek bir sokak lambasının aydınlattığı boş durakta bekliyordu. Günün yorgunluğu omuzlarına çökmüştü ve tek istediği son otobüse binip evine gitmekti.
O sırada, oturduğu bankın hemen altında metalik bir şeyin parladığını fark etti.
Eğilip baktı. Siyah, üzerinde hiçbir logo ya da yazı olmayan basit bir USB bellek. Etrafına bakındı. Sokakta kimsecikler yoktu.
USB'yi yerden aldı. Elinde nedensiz bir ağırlığı vardı sanki. Ne yapacağını bilemedi bir an.
Sonra boş sokağın derinliklerinden gelen bir ayak sesi duydu...
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-