Türk Sinemasının "Yüzüklerin Efendisi" Olmaya Geliyor: "İlk Göktürk" İçin Vizyon Tarihi Açıklandı!

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
kuzeydebiryer
Yönetmen
Tepkiler puanı: 23
İletişim:

Türk Sinemasının "Yüzüklerin Efendisi" Olmaya Geliyor: "İlk Göktürk" İçin Vizyon Tarihi Açıklandı!

Mesaj gönderen kuzeydebiryer »

Resim

Dağ serisi ve Börü ile Türk sinemasında aksiyon ve prodüksiyon standartlarını yukarı çeken Alper Çağlar'ın "hayatımın projesi" dediği Göktürk üçlemesinde sona yaklaşılıyor. Yıllardır süren titiz hazırlık sürecinin ardından, serinin ilk filmi "İlk Göktürk"ün (The First Göktürk) izleyiciyle buluşacağı tarih resmen duyuruldu.

​2026 Baharında Bozkır Ateşi Yanacak
​Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre; senarist ve yönetmen Alper Çağlar, devasa bütçeli projesi için takvimi netleştirdi. Sinemaseverlerin uzun süredir yolunu gözlediği "İlk Göktürk", 2026 yılının ilkbaharında vizyona girecek.

​Çağlar, bu tarihi sadece bir vizyon günü olarak değil, mevsimsel bir uyanışla eşleşecek şekilde seçtiklerini belirtiyor. Bahar ayı, Türk mitolojisinde ve tarihinde "yeniden doğuşu" simgelemesi açısından da projeye manidar bir gönderme taşıyor.

​Sadece Bir Film Değil, Bir "Evren" Kuruluyor
​Alper Çağlar'ın açıklamaları, projenin neden bu kadar uzun sürdüğüne de ışık tutuyor. Karşımızda standart bir tarihi filmden ziyade; illüstrasyonlarından kostümlerine, dil yapısından savaş koreografilerine kadar sıfırdan inşa edilen bir dünya var.

​Üçlemenin İlk Halkası: Film, Türk tarihinin ve mitolojisinin en köklü dönemlerinden birini, Göktürk Kağanlığı'nın kuruluş sürecini ve Bumin Kağan ile İstemi Yabgu'nun hikayesini anlatacak.
​Uluslararası Standart: Çağlar'ın hedefi, Türk tarihini Hollywood standartlarında bir görsel dille dünyaya anlatmak.
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 93
İletişim:

Mesaj gönderen svsknr »

Biraz araştırdım ve videoları izledim de, epey heyecan verici bir projeymiş! Daha önce hiç duymamıştım, burada öğrendim. Paylaşım için teşekkürler. :-({|=
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 55

Mesaj gönderen denisilin »

Fragman biraz hayal kırıklığı yarattı umarım film daha iyidir! Bu kadim topraklarda ne cevherler var sinemanın el atmasını bekleyen ancak kaliteli bir şekilde yapılırsa!!! Umarım eli yüzü düzgün bir yapım gelir, bekliyoruz, takipteyiz!
Dolce far niente…