Emerald Fennell’ın merakla beklenen "Wuthering Heights" (Uğultulu Tepeler) uyarlaması, ilk gösterimlerinin ardından eleştirmenleri büyüledi. Margot Robbie ve Jacob Elordi arasındaki kimya, "başka bir seviye" olarak nitelendiriliyor.
Promising Young Woman ve Saltburn filmleriyle modern sinemanın en kışkırtıcı yönetmenlerinden biri haline gelen Emerald Fennell, Emily Brontë’nin klasik eserine getirdiği cesur yorumla yine gündemde. 13 Şubat 2026'da (Sevgililer Günü haftasında) vizyona girecek olan filmden gelen ilk tepkiler, sinemaseverleri oldukça tutkulu ve karanlık bir atmosferin beklediğini gösteriyor.
"Cinsel Gerilim ve Saf Arzu"
Digital Spy'ın derlediği yorumlara göre, Catherine Earnshaw rolündeki Margot Robbie ve Heathcliff’i canlandıran Jacob Elordi, sinema tarihinin en "ateşli" ikililerinden biri olmaya aday. Variety'den Jazz Tangcay, film hakkında şu çarpıcı ifadeleri kullandı:
"Margot Robbie ve Jacob Elordi arasındaki kimya ve cinsel gerilim tamamen başka bir seviyede! Sadece Emerald Fennell bir klasiği alıp onu böylesine arzu dolu bir hale getirebilir ve sonra ruhunuzu paramparça edebilir. Kostümler, sinematografi ve prodüksiyon tasarımı karşısında ağzım açık kaldı."
Charli XCX İmzalı "Gürültülü" Müzikler
Filmin dikkat çeken bir diğer unsuru ise müzikleri. Saltburn'deki müzik seçimleriyle çok konuşulan Fennell, bu kez Charli XCX ile iş birliği yaparak klasik bir dönem dramasına beklenmedik, modern ve "bombastik" bir ses dünyası kazandırmış. Eleştirmenler, müziklerin Catherine ve Heathcliff’in saplantılı aşkını kusursuz bir şekilde tamamladığını belirtiyor.
Yönetmenden "Tırnak İşareti" Açıklaması
Filmin tanıtım materyallerinde ismin tırnak içinde ('Wuthering Heights') yazılması hayranların dikkatinden kaçmamıştı. Yönetmen Emerald Fennell, bu tercihin nedenini şöyle açıkladı:
"Bu kadar yoğun ve zorlu bir kitabı olduğu gibi uyarlayamazsınız. Ben 'Wuthering Heights'ı yapıyorum diyemem, bu mümkün değil. Ben onun bir versiyonunu yapıyorum. Okuduğumda hatırladığım ama tam olarak gerçek olmayan, olmasını istediğim şeylerin olduğu bir versiyon. Bu yüzden hem o, hem de değil."
Görsel olarak kusursuz, duygusal olarak ise "yıkıcı" bulunan yapım, klasik edebiyat uyarlamalarına yeni ve kışkırtıcı bir soluk getirecek gibi görünüyor.
Wuthering Heights, 13 Şubat 2026'da sinemalarda!
Kaynak