Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 98

Mesaj gönderen denisilin »

Bu serinin ilk iki filmi benim için efsanedir. Bu filmde ise kötü adam Franco korkutmuştur beni hep; beyaz saçları, tuhaf gülüşü ve mimikleri... Biz 80 çocuklarının en sevdiği film furyası, dövüş, dövüş, dövüş!...
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Kadrosunda Megan Fox’un tuhaf partneri Machine Gun Kelly, Sam Worthington, Thomas Jane ve Heather Graham gibi tanınmış oyuncular var. Bolca kar manzaraları eşliğinde, az çatışmalı, bol dramlı vasat bir western filmi…
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Van Damme'nin Kickboxer filminin polisiye olanı denebilir. Loren Avedon'un böyle çok filmi vardır. Billy Blanks ise her zaman yaptığı gibi kötü adamlık rolünün hakkını veriyor! Klişe ama izlemesi keyifli...
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

kuzeydebiryer
Yönetmen
Tepkiler puanı: 42
İletişim:

Mesaj gönderen kuzeydebiryer »

Uzun zamandır beklediğime değen bir film oldu. 1970'lerin siyasi ikliminin toplum üzerindeki kaotik gölgesini resmetmede hğnerliydi. Şehrin sokaklarında çürümüş gerçekler ile gerçeküstü hikayelerin beraber yürüdüğü bir paranoya.

8 / 10

Kitabını okuduğum için yüksek beklenti içinde beklediğim bir filmdi. Kitaptaki melodramı beyazperdeye özellikle finali ile taşıyan bir iş. Filmi izlerken zihnine kitabın dokusu ve anlatıları üşüştü. Bu açıdan ilginç bir deneyimdi. Agnes'in metafizik ruhu karelerin içinde adeta kulağıma fısıldıyordu. Jessie Buckley sen muhteşem bir oyuncusun. Bu yıl izlediğim açık ara en iyi oyunculukta. Marty Supreme'I izlemediğim I özellikle belirteyim.

8 / 10
Kullanıcı avatarı

kuzeydebiryer
Yönetmen
İletişim:

Hep bir şeylerin eksik kaldığı, buna rağmen hayatın mutluluklara tutunmadan akmakta ısrar ettiği hikayelerden biri "Left-handed Girl."

2025 yılının en beğendiğim sıradan insan öykülerinden biriydi. Bir anne yanındaki iki kızıyla birlikte geçim mücadelesi verir. En küçük kızın bütün masumiyetiyle bu mücadelenin içinde yer bulmaya çalışması filmin yalınlığına sıcaklık katıyor. 2026 Oscar Ödülleri'nde en iyi uluslararası film kategorisinde uzun liste yer alınca dikkatimi çeken bir filmdi. 2025'in görülmesi gereken filmlerinden biriydi

7.5/10
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Elizabeth Röhm çok hoş değil mi, genelde aşufte hatun rolleri oynasa da, ekranda ışıldıyor adeta… Film bildiğimiz Noel temalı, hafif komik, romantik filmlerden… Pek kaliteli değil ama izlenir! Manzaralar şahane, mimariler, fayton ve atları…
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Tanıdık oyuncular, güzel kadınlar, muhteşem manzaralar ve sağlam müziklerle, hafif bilimkurguya kaçan, çok kaliteli olmasa da, izlenir bir gerilim filmi...
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

kuzeydebiryer
Yönetmen
İletişim:

Sadece seyirciye oynayan sentetik işleri sevmiyorum. Baştan sona bütün olay örgüsünde bu yapmacıklık hissi vardı. İzlemesi keyifli olsa da bir noktaya kadar bunu tolere edebildim. Filmin finalinde o kadar özensiz bir iş çıkarmışlar ki inanılacak gibi değil. Saf intikam duygusundan yola çıkarak seyircinin ağzına bal çalma çabasından öteye gidememiş. Kadın dayanışmasının bu absürtlükte yeri yoktu bence. Bunun çok iyi örneklerini izledik.

4 / 10
Kullanıcı avatarı

Commander Dragonlord
Editör
Tepkiler puanı: 45
Ruh Hali:
İletişim:

Mesaj gönderen Commander Dragonlord »

Oldukça yeni bir film. Henüz dünya prömiyerini bile yapmadı. Dünya prömiyerini önümüzdeki hafta Berlin Film Festivali'nde gerçekleştirecek. Peki daha hiçbir yerde gösterilmemiş, dünya prömiyerini bile yapmamış bir filmi izlemeyi nasıl başardım? Orası biraz karışık. Orasını ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. :gene: Peki nasıl bir film bu? Öncelikle Lars von Trier'in "Dogville"ini hatırlatarak başlayayım. Bilenler bilir, "Dogville"de yere tebeşirle çizilmiş evler vardı. Yani ev falan yoktu ortada. Burada da yine benzer bir durum var. Filmde taş çatlasa beş on tane evden oluşan, oldukça küçük bir köy var. Ancak köydeki evlerin iki duvarı yok! Normalde evler dört duvarlı olur, buradaysa duvarların ikisi yok, ayrıca evlerin çatısı da yok. Yani isteyen kişi duvarı olmayan yerden evin içine girebilir ama karakterler yine de kapıyı tıklatarak içeri girmeye çalışıyor. Böyle tuhaf bir yönü var işte filmin. Bu tuhaflığı bırakıp, filmin konusuna gelecek olursak, filmde Hein adlı bir karakter uzun bir aradan sonra köyüne, yani filmdeki bu tuhaf köye dönüyor. (Filmin Almanca adı da "Memleketine Dönen Kişi" anlamına gelen "Der Heimatlose" bu arada.) Köylüler onu tanıyamıyor. Gerçekten de Hein olup olmadığını anlamak için bir köy mahkemesi kuruluyor ve yargılama başlıyor. Filmin İngilizce adı da "Hein'in Yargılanması" anlamına geliyor zaten. Adamın Hein olup olmadığı son ana kadar gizemini koruyor. Filmde belli bir tarih verilmemiş olsa da, filmdeki karakterlerin giyim kuşamından filmin 19. yüzyılda geçtiği anlaşılıyor. Bakalım bizdeki festivallere ne zaman uğrayacak bu film. Festivallerden önce HOBİ'ye gelme ihtimali de yok değil. :malin1:
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Tom Hardy var diye izlemek istedim fakat kendimi Fransa Cezayir savaşı içinde buldum! Üstelik film oldukça vasat, çatışma sahneleri inanılmaz basit! Keçilere bayıldım! Ülkesini savunan milletleri filmlerinde aciz ve barbar gösteriyorlar ya, bayılıyorum arkadaş!!!
Dolce far niente…