Kristen Stewart senaryoyu Lidia Yuknavitch ile birlikte yazmış, bu yüzden biyografi sınıfına giriyor denebilir. Değişik bir yazar, farklı bir kafa kendileri, hatta her ikisi için de söylenebilir. Filme gelirsek Imogen Poots ve Jim Belushi olan her filmi izlerim! Lakin film psikolojik bir yapım, sarsıcı ve etkileyici! Herkese hitap etmeyeceği kesin, üstelik rahatsız da edecek çokça sahne ve an var! Sinema sanatının insan psikolojisi ve kötülüğü üzerinden ilerlediği bir yapım!
Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Kristen Stewart senaryoyu Lidia Yuknavitch ile birlikte yazmış, bu yüzden biyografi sınıfına giriyor denebilir. Değişik bir yazar, farklı bir kafa kendileri, hatta her ikisi için de söylenebilir. Filme gelirsek Imogen Poots ve Jim Belushi olan her filmi izlerim! Lakin film psikolojik bir yapım, sarsıcı ve etkileyici! Herkese hitap etmeyeceği kesin, üstelik rahatsız da edecek çokça sahne ve an var! Sinema sanatının insan psikolojisi ve kötülüğü üzerinden ilerlediği bir yapım!
Dolce far niente…
Film yarış gibi başladı, öyle de bitti! Harika ve hızlı bir ilerleyişi var, masa tenisi gibi... Timothée Chalamet çok yakışmış filme ama izlerken tam Shia LaBeouf filmi dedim kendi kendime... İyi seyirler dilerim. Alphaville - Forever Young cuk olmuş, 67 yaşında şampiyon olmuş bir adamın filmi için özellikle seçilmiş gibi hissettim ben!
Dolce far niente…
Oyun hakkında herhangi bir fikrim, bilgim yok! Diğer filmleri izlemiştim ama hayal meyal aklımda kalmış, bugün yeniden izlemeyi planlıyorum. Bu filme gelirsek; uzun süre ekrana bağladı. Biraz gerilim, biraz kaçış hissiyatıyla iyi gitti lakin ara sıra basit efektler tat kaçırdı. Daha özenli ve kaliteli olsa Resident Evil ilk film gibi bir şaheser çıkabilirmiş... Yine de izlenir bir yapım. Bazı sahnelerde Stranger Things öykünmesi hissettim.
Dolce far niente…
Laurie Holden polis kıyafeti, kısa saçlar ve gençlik ile nasıl karizma! Filmin kendine has tekinsiz havası alıp götürüyor insanı... Korkudan ziyade, gerilim, gizem ve fantastik dram denebilir! Sağlam kadro, emek ve özen ile harika bir yapım olduğunu hatırlattı yine! Radha Mitchell, Sean Bean, Deborah Kara Unger, Kim Coates ve küçük kız ile sağlam kadrosu var. İzlememiş olanlar için tavsiye ederim.
Dolce far niente…
Kadrosu çok iyi... Bir dönem çokça moda olan 3D muhabbeti filmi bozmuş aslında... Yine son çıkan filme göre daha iyi ama ilk filmin yanına yanaşamaz! Gerilimi daha az, gizemi ve aksiyonu benzer bir yapım olmuş. Kit Harington genç haliyle toparlak bir oğlan gibi ama şimdiki hali çok daha karizma! Carrie-Anne Moss kötü kadın karakteriyle hayal kırıklığı yarattı, bu hali yakışmamış! Hemşire odası efsaneydi! Son tahlilde izlenir bir film!
Dolce far niente…
-
Commander Dragonlord
- Editör
- Tepkiler puanı: 77
- Ruh Hali:
- İletişim:
Orta hâlli bir komedi filmi. Bu film hakkında yazılacak pek bir şey yok aslında. Karakterler fazla derinleşmiyor, türün belli klişelerini tekrarlıyor. Durum komedisi, yani karakterlerin kendilerini komik durumlarda bulmasına sırtını yaslayan, yer yer güldürmeyi başaran, Netflix'in dev kataloğu içinde kaybolup gitmeye müsait, ikinci kez izlemeye değer mi bilinmez, izle-unut türünde bir film.
Güzel kızlar, yakışıklı oğlanlar, mükemmel mimariler, harika manzaralar ve medeniyetten uzak bir ev! Son anda yaşanan aksilikler, kapana kısılmışlık, ailedenmiş gibi görünen evcil maymunun bir anda vahşileşmesi, sert ve mide kaldıran ölümler, boğuşmalar... Sağlam bir gerilim filmi...
Dolce far niente…
-
svsknr
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 237
- İletişim:
İzlediğim en rahatsız edici filmlerden birisi ama bunu gösterdikleriyle değil, atmosferi ile yapıyor. Bir an bile huzur yok! Sürekli bir gerilim, sürekli bir eşik noktası; Patladım, patlayacağım hissi…
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
8 yaş kızımla birlikte izledik, çok keyif aldık. Hanım, kediler, bebiş, hepimiz ekrana kilitlendik! İzlemesi keyifli, büyüklere, küçüklere tatlı bir yapım. Zaten Looney Tones izlemiş çocuklarız, ördeklerin sevimli gelmesi gayet doğal bence… Maaile izlemenizi tavsiye ederim.
Dolce far niente…
-
kuzeydebiryer
- Yönetmen
- Tepkiler puanı: 71
- İletişim:
İlk yönetmenlik denemesi varsa uzun metraj filmde. Onu mutlaka görmeliyim diyorum. Veba, akran zorbalığının saf kötücül halini neredeyse tek mekanda ele alıyor. Müziğin kullanımı ile filme ayrı bir derinlik katmayı başarmış. Bir yetişme hikayesini derki toplu işlemiş. Kesinlikle izlenmeyi hak ediyor.
7/10
-