Sinema tarihinde "Undine Mitosunu" beyazperdeye taşıyan yapımlardan Ondine'yi zamanında izlemiş ve bu filmi beğenmiştim.
► Spoiler’ı Göster
*Ondine*, 2009 yılında Neil Jordan tarafından yazılıp yönetilen bir romantik drama filmidir. Film, İrlandalı bir balıkçı olan Syracuse’un (Colin Farrell), ağlarına takılan gizemli bir kadını (Alicja Bachleda) keşfetmesiyle başlar. Syracuse, kadının bir deniz kızı (ya da İrlandalı mitlerde geçen *selkie*) olduğuna inanmaya başlar, çünkü kadının varlığı onun ve kızının hayatını olumlu yönde değiştirmeye başlar.
Filmde İrlanda'nın kıyı kasabalarındaki yaşam, masalsı ve gerçekçi bir anlatımla harmanlanır. Ondine'nin kim olduğu, gerçekten bir masal karakteri mi yoksa sıradan bir insan mı olduğu, filmin temel gizemi ve karakterlerin ilişkileriyle iç içe geçmiştir.
Filmin müzikleri, ünlü müzisyen Sigur Rós'tan Jónsi'nin müzikleriyle beslenmiştir. *Ondine*, masalsı bir atmosferde insan ruhunun derinliklerini keşfetmeye yönelik dokunaklı bir hikaye sunar.
Jordan'ın karakter odaklı yönetimi, Farrell'in ve Bachleda'nın performanslarıyla öne çıkar. Film, özellikle doğaüstü ve romantik unsurları bir araya getirmesiyle dikkat çeker.
Ömer abi daha ilk toplantıda kaliteni ortaya koydun. Seni dinlemesi, yaklaşımın, merak ile sorduğun sorular bjndan sonrası için hazır olun der gibiydi. Undine'yi heyecanla bekliyorum
kuzeydebiryer yazdı: ↑25 Eyl 2024
Ömer abi daha ilk toplantıda kaliteni ortaya koydun. Seni dinlemesi, yaklaşımın, merak ile sorduğun sorular bjndan sonrası için hazır olun der gibiydi. Undine'yi heyecanla bekliyorum
@byKush
Serkan şaka yok, sizi dinleyene kadar film hakkında yanlış fikirler edinmiştim; ne zaman ki birşeyler konuşmaya başladık o 1saat 40dakika gözümün önünden aktı gitti bi anda. Gördüğüm ama anlamlandıramadığım bir sürü sahne yerli yerine oturdu.
Bi sonraki filmden önce ilk filmi muhakkak izleyeceğim, dersime çalışıp geleceğim.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.