Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Türk Sinemasında Atatürk ve Cumhuriyet!
-
Konu yazarı - Yönetici
- Tepkiler puanı: 38
- İletişim:
Türk Sinemasında Atatürk ve Cumhuriyet!
Bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılını coşkuyla kutlarken, sinemamızın bağımsızlık mücadelemizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü nasıl ele aldığını bir kez daha hatırlamak istedik.
Sinema, tarihi ve toplumsal olayları geniş kitlelere ulaştırmanın en güçlü araçlarından biri ve geçmişten günümüze pek çok yapım, Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluş sürecini, Atatürk’ün devrimlerini ve bağımsızlık mücadelesini beyaz perdeye taşıyarak izleyiciler üzerinde derin izler bıraktı. Bu filmler, geçmişten günümüze Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk’ün mirasını genç kuşaklara aktarmada önemli bir rol oynamaya devam ediyor.
Bu dosyada, Türk sinemasının Cumhuriyet ve Atatürk temalı unutulmaz yapımlarını bir araya getirerek hem tarihimize bir yolculuk yapmayı hem de sinemanın bu özel anlatım gücünü yeniden hatırlatmayı amaçlıyoruz...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!
(Kaynak)
Sinema, tarihi ve toplumsal olayları geniş kitlelere ulaştırmanın en güçlü araçlarından biri ve geçmişten günümüze pek çok yapım, Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluş sürecini, Atatürk’ün devrimlerini ve bağımsızlık mücadelesini beyaz perdeye taşıyarak izleyiciler üzerinde derin izler bıraktı. Bu filmler, geçmişten günümüze Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk’ün mirasını genç kuşaklara aktarmada önemli bir rol oynamaya devam ediyor.
Bu dosyada, Türk sinemasının Cumhuriyet ve Atatürk temalı unutulmaz yapımlarını bir araya getirerek hem tarihimize bir yolculuk yapmayı hem de sinemanın bu özel anlatım gücünü yeniden hatırlatmayı amaçlıyoruz...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!
(Kaynak)
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-
- Moderatör
- Tepkiler puanı: 5
- Ruh Hali:
- İletişim:
... Türk Sinemasında Atatürk ve Cumhuriyet!
Can Dündar olan arkadaşın Mustafa filmini sevmiyorum, şahsiyeti herkesçe malum bir değeri düzgünce anlattığını düşünmüyorum. Öfkeliyim ayrıca Ata Demirer in filmi biraz bu tarihi yapıya uymuyor gibi. Karar adminin 

Louise Bourgoin sevdamız daimidir. 

-
Konu yazarı - Yönetici
- Tepkiler puanı: 38
- İletişim:
Alıntı bir paylaşım olduğu için ekleme-çıkarma yapılmadı ve filmler de olduğu gibi, aynı sırayla eklendi

Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-
- Moderatör
- Tepkiler puanı: 5
- Ruh Hali:
- İletişim:
Peki efendim, saygılar.svsknr yazdı:
Alıntı bir paylaşım olduğu için ekleme-çıkarma yapılmadı ve filmler de olduğu gibi, aynı sırayla eklendi![]()

Louise Bourgoin sevdamız daimidir. 

-