REKLAMLAR SİZİ RAHATSIZ MI EDİYOR?
Sitemize üye olarak, reklamsız ve temiz bir deneyim yaşayabilir; Sinema dolu sohbetlere eşlik edebilir ve film künyeleri üzerinden oluşturduğunuz izleme listelerinizi yönetebilir ya da favori filmlerinizi ekleyebilirsiniz!

Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?

Moderatörler: Moderatör, CoMod, Editör, Yönetmen

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
kuzeydebiryer
SineTayfa
Başlıklar: 83
İletişim:

Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?

• Alıntı
  • Beğenmek için giriş yapmalısınız

Mesaj gönderen kuzeydebiryer »

Okumakta olduğunuz kitaplar hakkında düşüncelerinizi, kitabın size göre iyi ya da kötü yanlarını bu başlık altında topluluk üyelerimiz ile paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
kuzeydebiryer
SineTayfa
Başlıklar: 83
İletişim:

Re: Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?

• Alıntı

Mesaj gönderen kuzeydebiryer »

Resim

Sinema ve felsefe arasındaki ortak paydaları ele alan okuması akıcı ve doyurucu bir kitap. Kitabın sonunda genel bir değerlendirme de yaparım. Okuduğum kısma kadar gayet iyi gidiyor

Zorba
Başlıklar: 1

Re: Şu an hangi kitabı okuyorsunuz

• Alıntı

Mesaj gönderen Zorba »

Frank Herbert Dune Serisi (henüz serinin 3.kitabı -Dune Çocukları) okunuyor hali hazırda :-({|=
Uzun zaman ‘acaba’ diyerek başlayamadığım (bilim kurgu türünde yetersiz olduğum düşüncesinden) ancak başladıktan sonra Bene gesserit olmak, solucanların üstünde seyahat etmek,Muad Dib’e (Poul) hayran olmak üzere bende zirveye yükselenler arasına girdi çoktan :-({|= Çöl gezegenin de Taht oyunları derim ve ardını siz doldurun hain kim? Diye bırakırım 8-)
Dune Serisi yorumlarına bakıp asla başlanmayacak türden,seveni çok olduğu kadar zorlama ve vasat bulanı da bir o kadar çok.Etki altında kalmadan başlayın efenim.
Bu arada 2019 yılında çekimleri başlayıp 2021 yılında vizyona girmiş olan filmi de mevcut, henüz serini ilk filmidir. Gişe de büyük başarısı ve onbeş milyonu aşkın okuyucusu mevcut.Sinemaya uyarlanmış olan kitapları okurken çoğu kimse gibi kitaplardan daha fazla etkilenip filmleri yavan gelir bana çoğunlukla (sadece bir eser de bunun tam tersi olmuştu (Night Train the Lisbon -Lizbon’a Gece Treni-kesinlikle filmidir tercihim) ancak Dune’nun dünyasına çok başarılı soundları ve görselliği ile net büyülendim diyebilirim.Yetmemiş bir de dizi uyarlaması yapılmış :D (artık ona bakmadım,şu an kafam da ki mevcut gezegenler çok iyi :D )
Velhasıl Form’a ilk giriş tercihimi Dune ile başlatıp devrik cümleleri mi sayfaya bırakıyorum acemice.Serinin çekilen ilk filmini sinemada izlememiş olmamın üzüntüsü ile ikincisinin gelmesini sabırsızlıkla beklediğimi, kitaplarını yutmak üzere olup sonunu hayal kırıklığından uzak bulmanın temennisini ifade ederek mektubu mu sonlandırıyorum :D
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetici
Başlıklar: 147
İletişim:

Re: Şu an hangi kitabı okuyorsunuz

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

Zorba yazdı: 09 Oca 2025 Frank Herbert Dune Serisi (henüz serinin 3.kitabı -Dune Çocukları) okunuyor hali hazırda :-({|=
Uzun zaman ‘acaba’ diyerek başlayamadığım (bilim kurgu türünde yetersiz olduğum düşüncesinden) ancak başladıktan sonra Bene gesserit olmak, solucanların üstünde seyahat etmek,Muad Dib’e (Poul) hayran olmak üzere bende zirveye yükselenler arasına girdi çoktan :-({|= Çöl gezegenin de Taht oyunları derim ve ardını siz doldurun hain kim? Diye bırakırım 8-)
Dune Serisi yorumlarına bakıp asla başlanmayacak türden,seveni çok olduğu kadar zorlama ve vasat bulanı da bir o kadar çok.Etki altında kalmadan başlayın efenim.
Bu arada 2019 yılında çekimleri başlayıp 2021 yılında vizyona girmiş olan filmi de mevcut, henüz serini ilk filmidir. Gişe de büyük başarısı ve onbeş milyonu aşkın okuyucusu mevcut.Sinemaya uyarlanmış olan kitapları okurken çoğu kimse gibi kitaplardan daha fazla etkilenip filmleri yavan gelir bana çoğunlukla (sadece bir eser de bunun tam tersi olmuştu (Night Train the Lisbon -Lizbon’a Gece Treni-kesinlikle filmidir tercihim) ancak Dune’nun dünyasına çok başarılı soundları ve görselliği ile net büyülendim diyebilirim.Yetmemiş bir de dizi uyarlaması yapılmış :D (artık ona bakmadım,şu an kafam da ki mevcut gezegenler çok iyi :D )
Velhasıl Form’a ilk giriş tercihimi Dune ile başlatıp devrik cümleleri mi sayfaya bırakıyorum acemice.Serinin çekilen ilk filmini sinemada izlememiş olmamın üzüntüsü ile ikincisinin gelmesini sabırsızlıkla beklediğimi, kitaplarını yutmak üzere olup sonunu hayal kırıklığından uzak bulmanın temennisini ifade ederek mektubu mu sonlandırıyorum :D
Ben henüz filmlerine bile başlamadım 😳 Biraz paslandık mı sanki acaba? 🤦‍♂️
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...

denisilin
Editör
Başlıklar: 4

Re: Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?

• Alıntı

Mesaj gönderen denisilin »

Suikast bürosu-Jack London

New York Times kitap ekinde, “Bu kitap büyük bir keyifle okunmasının yanı sıra yıllardır yazılmış en büyük gerilim romanıdır,” diye tanıtılan Suikast Bürosu, 20. yüzyılın en önemli yazarlarından Jack London’ın siyaset dünyasına göndermeler yaptığı ironik bir yapıtıdır.
“London’ın romanı tamamlamadan bırakmasının nedeni, belki de anlatısının ABD imparatorluğunun yöntemleriyle suç ortaklığı içinde olmasından dolayı gittikçe içine saplandığı duygusal ikilemden kaynaklanır.
Robert L. Fish’in 1963’te tamamladığı macera romanı Suikast Bürosu, London’ın ölümünden sonra yayımlanan elyazmalarından biriydi. Kitabın Kennedy suikastının yaşandığı yıl ortaya çıkması, işlenen temayla –ulusal güvenlik adına gizli faaliyetlerde bulunan ve seçimle belirlenmemiş yetkililerden oluşan gölge bir hükümetin varlığı– birleşince ortaya atılan birçok komplo teorisine tuhaf bir inanılırlık havası katmıştı.
Eğer London, on beş yıl daha yaşamış olsaydı, dayanamaz ve 22 Kasım 1963’te Teksas’ın Dallas kentinde gerçekleşen ve hakkında halen komplo teorileri üretilen bu suikastla ilgili muhakkak bir şeyler yazardı.”
CARPE DIEM