Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Çözüm: Windows 7 Home Basic ve 5+1 Ses Sorunu

Site kullanımına yönelik kılavuzların yanı sıra, farklı konularda da yardım dokümanları paylaşılabilir.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetici
Ruh Hali:
İletişim:

Çözüm: Windows 7 Home Basic ve 5+1 Ses Sorunu

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Konu Dışı
Biraz eski bir konu ama halâ çözüm arayanlar görüyorum...
Öyle sanıyorum ki, Windows 7 Starter ve Windows 7 Home Basic’de bulunmayan DVD Kayıttan Yürütme Yeteneği, bir çoğumuzun başını ağrıtmış ve canını sıkmıştır. Bu konuda Microsoft’un sunduğu çözüm ise, yeni bir lisans (Sürüm yükseltme seçeneği) ya da eklenti satın almak.

Video dosyalarını hiç bir kodek pakedine ihtiyaç duymadan oynatabilen Windows Media Player’ın, bu Windows sürümlerinde neden yetersiz bırakıldığı düşündürücü. Windows 7 için özel olarak yazılan ve diğer Windows sürümlerinde sorunsuz çalışan kodek paketleri (Ör: Shark007) bile, bu Windows sürümlerinde çalışmıyor ve bizleri harici yürütücü (Player) kullanmak ya da Microsoft’un önerilerine kulak verip, beyhûde yere para harcamak zorunda bırakıyordu.

Lâkin, bu işin çok daha kolay ve ücretsiz bir yolu var: AC3 Filter.

AC3 ve DTS gibi çok kanallı ses barındıran video/ses dosyalarınızı yürütebilmek için tek yapmanız gereken AC3 Filter programını buradan indirmek ve sisteminize kurmak (Açılan Windows Live bağlantısından, kullanmak istediğiniz sunumun üzerine veya sağ yandaki “Karşıdan Yükle” kısayoluna tıklamanız yeterli).

Kolay gelsin…

Not: AC3 Filter programı, Windows 7’nin x86 ve x64 sunumlarında sorunsuzca çalışmakta olup, Windows Media Player x86 sunumuyla uyumludur. Program, Windows 7 Home Basic sürümünde test edilmiş; Windows 7 Starter sürümünde test edilmemiştir. Ayrıca, bahsi geçen Windows sürümlerinin üst versiyonlarında kullanılmasına lûzum yoktur.
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...