Netflix, Heartstopper için yeni bir sezon bekleyen hayranlara beklenmedik bir açıklamayla karşılık verdi. Platform, dizinin 4. sezon yerine uzun metrajlı bir filmle sona ereceğini duyurdu. Film, yazar Alice Oseman’in kitap serisinin altıncı bölümünden uyarlanacak. Oseman aynı zamanda filmin senaryosunu da kaleme alacak.
Heartstopper filmininyönetmenliğini, daha önce Earthquake Bird, Colette ve Still Alice gibi yapımlara imza atan Wash Westmoreland üstlenecek. Çekimlerinin bu yaz başlaması planlanan filmde yayın tarihi ise henüz netlik kazanmış değil.
Final Kararı Verildi: Heartstopper 4. Sezon Yerine Sinema Filmi Geliyor
Yeni film, Heartstopper’da merkezdeki çift olan Nick (Kit Connor) ve Charlie’nin (Joe Locke) uzun vadeli bir ilişki içindeki zorluklarla mücadelelerini konu alacak. Hikâye Nick’in üniversiteye hazırlanması ve Charlie’nin okulda daha fazla söz sahibi olmaya başlaması ekseninde gelişecek.

Joe Locke ve Kit Connor, Heartstopper dizisindeki performanslarıyla çıkış yapmış ve kısa sürede önemli projelerde yer almaya başlamıştı.
Locke, 2024 yılında Disney+ dizisi Agatha All Along’da Wiccan karakteriyle Marvel Sinematik Evreni’ne dahil oldu.
Connor ise 2024’te Lupita Nyong’o ve Pedro Pascal ile birlikte başrolü paylaştığı The Wild Robot filminde yer aldı. Genç aktör ayrıca A24 imzalı Warfare adlı bir gerilim filminde de oynadı.
Filmde Nick’in annesini canlandıran Olivia Colman gibi yardımcı oyuncuların yer alıp almayacağı ise henüz doğrulanmadı.

Yazar Alice Oseman, maceranın finali ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Heartstopper hikâyesinin sonunu anlatacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu filmi mümkün kılmak için emek veren herkese ve sabırla bekleyen, tutkuyla destek veren hayranlarımıza minnettarım. Hikâyemizi sihirli bir finalle taçlandırmayı dört gözle bekliyorum.”
Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/heartstop ... lmi-final/