Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Korku Sinemasının İkonik Karakterlerinden Chucky’yi Canlandıran Ed Gale Hayatını Kaybetti

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

Korku Sinemasının İkonik Karakterlerinden Chucky’yi Canlandıran Ed Gale Hayatını Kaybetti

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
Ed Gale hayata veda etti. Dünyaca ünlü Child’s Play (Çocuk Oyunu) korku serisinde katil bebek Chucky karakterine hayat veren oyuncu, 61 yaşında aramızdan ayrıldı.

Gale’ın ölüm haberi, 28 Mayıs 2025 tarihinde TMZ tarafından duyuruldu. Haberde Gale’ın Los Angeles’ta bir bakımevinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Oyuncunun ölümüyle ilgili resmi bir neden ise henüz açıklanmadı.

Gale’ın yeğeni Kayse Gale, 27 Mayıs’ta yaptığı Facebook paylaşımında dayısının “aniden” yaşamını yitirdiğini belirtti. “Ed Gale son selamını verdi ve şimdi öbür dünyada başrol oynuyor,” diyerek oyuncunun Hollywood hayaliyle 20 yaşında cebinde yalnızca 41 dolarla Kaliforniya’ya gidişini anlattı.
Ed Gale Chucky Performansı ile Hatırlanıyor
Ed Gale, 1986 yapımı Howard the Duck filminde başrol karakteri canlandırarak sinema kariyerine adım attı. Gale, o dönem verdiği bir röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Bu rolü aldığım için çok heyecanlıydım, ama Howard the Duck’ın kim olduğunu veya onun bir Marvel çizgi roman karakteri olduğunu bilmiyordum. Evet, neredeyse 10 ay boyunca her gün kostümün içindeydim. Howard the Duck rolünü oynayan tek aktör bendim.”

Resim

Ardından Spaceballs gibi yapımlarda rol aldı. Gale’ı asıl şöhrete kavuşturan ise 1988 yapımı Child’s Play ve 1990 yapımı devam filmi oldu.

Seride Chucky karakterini seslendiren Brad Dourif olurken karakterin fiziksel performansını Ed Gale üstlendi. Gale, 1998 yapımı Bride of Chucky filminde de karaktere hayat verdi.

Filmin yönetmeni Tom Holland, People dergisine yaptığı açıklamada, “Ed ile çalışmak bir zevkti. Chucky karakterinin korkutucu olmasını sağlamakta büyük rol oynadı,” dedi.
Ardında Onlarca Film ve Bir Soruşturma Bıraktı
Gale’ın filmografisinde Bill & Ted’s Bogus Journey, O Brother, Where Art Thou? ve The Polar Express gibi filmler yer alıyor. Aktör son olarak 2020 yılında Pandemonic adlı filmde rol almıştı.

Ancak oyuncunun kariyeri, 2023 yılında karıştığı bir polis soruşturmasıyla gölgelenmişti. Los Angeles polisi tarafından başlatılan soruşturma, Gale’ın reşit olmayan kişilerle uygunsuz mesajlaşmalara girdiği iddialarını kapsıyordu. Dosya, Eylül 2023’te Los Angeles Şehir Savcılığı’na olası bir kabahat suçlamasıyla sevk edilmişti.

Resim

Ed Gale, geride 130’dan fazla film, dizi ve reklamdan oluşan geniş bir kariyer bıraktı.

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/ed-gale-c ... -kaybetti/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (: