Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
James Cameron’ın Avatar 3 Sonrası Çekeceği Yeni Fantastik Film Belli Oldu
James Cameron’ın Avatar 3 Sonrası Çekeceği Yeni Fantastik Film Belli Oldu

70 yaşındaki James Cameron, Avatar: Fire and Ash filminden sonra fantastik bir yapım için kollarını sıvadı. Usta isim, yapımcılığını üstlendiği Lightstorm Entertainment adına, yazar Joe Abercrombie’nin geçen ay yayımlanan romanı The Devils’i sinemaya adapte edecek. Senaryo, Cameron ile birlikte kitabın yazarı Abercrombie tarafından kaleme alınacak.
The Devils, Avrupa’yı istila eden etobur elflerle mücadele etmek için görevlendirilen canavarlardan oluşan özel bir timin hikâyesini konu alıyor. Kara fantazi öğeleri barındıran roman, yönetmenin sinemasında nadir görülen yeni bir tarzı temsil ediyor.
James Cameron’dan Yeni Film: The Devils
James Cameron konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Joe’nun yapıtlarını yıllardır büyük bir keyifle okuyorum. Özellikle Best Served Cold ile The Age of Madness üçlemesi favorilerim arasında. Ancak The Devils’teki karakterler ve dünya o kadar farklı ki, bu projeyi perdeye taşıma isteğimi tetikledi.”

Cameron, Avatar: Fire and Ash projesinin tamamlanmasının ardından The Devils üzerinde çalışmaya başlayacağını belirtti ve, “Bu karakterleri hayata geçirmek benim için keyifli ve farklı bir meydan okuma olacak,” dedi.
Yazar Joe Abercrombie ise “Bu tuhaf ve harika canavarı perdeye taşıyacak daha iyi biri düşünemem,” açıklamasıyla heyecanını dile getirdi.
Netflix’in Love, Death & Robots animasyon dizisinin son sezonunda yazar olarak da görev alan Abercrombie, Türkçede Kadim Kanunlar (The First Law) ve Parçalanmış Deniz (Shattered Sea) serilleri ile tanınıyor.
Avatar: Fire and Ash Sonrası Yeni Dönem
Cameron’ın Avatar serisinin üçüncü filmi Avatar: Fire and Ash, 19 Aralık 2025 tarihinde sinemalarda vizyona girecek. Cameron, nisan ayında düzenlenen CinemaCon etkinliğine Yeni Zelanda’da filmi tamamlamakla meşgul olduğu için video mesajla katılmıştı. Serinin dördüncü filmi için belirlenen vizyon tarihi ise 21 Aralık 2029.

Cameron, geçen yıl ayrıca Charles Pellegrino’nun Ghosts of Hiroshima kitabının uyarlama haklarını da satın almıştı. Ancak o tarihten beri bu proje ile ilgili henüz somut bir adım atılmadı.
Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/james-cam ... -uyarlama/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (:
-