Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Will Smith, Inception’daki Başrol Teklifini Neden Reddettiğini Açıkladı
Will Smith, Inception’daki Başrol Teklifini Neden Reddettiğini Açıkladı

İngiliz radyo istasyonu Kiss Xtra’ya konuşan Will Smith, röportajda filmi “anlamadığı” için kabul etmediğini söyledi.
Inception, daha sonra Leonardo DiCaprio’nun başrolünde vizyona girdi ve dünya genelinde 839 milyon dolar hasılat elde etti. Yapım bugün Nolan’ın en önemli filmleri arasında gösteriliyor.
Smith, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:
“Bunu daha önce kamuoyuna açıklamamıştım ama birbirimize açıldığımız için söyleyeceğim. Chris Nolan bana ilk olarak Inception’ı getirdi ama ben anlamadım. Bunu daha önce hiç yüksek sesle söylememiştim. Şimdi geriye dönüp bakınca alternatif gerçeklikleri konu alan filmler… anlatıldıklarında pek ikna edici durmuyorlar. Ama bu yapımları kaçırmak da can acıtıyor.”

Will Smith’in reddettiği ve daha sonra bir tür sinema klasiğine dönüşen tek yapım ise Inception değil. Bu projeler arasında The Matrix ve Django Unchained gibi önemli yapımlar da bulunuyor.
Smith, The Matrix’teki Neo rolü için gelen teklifi de geri çevirmişti. Bu rol daha sonra Keanu Reeves’e gitmiş ve ikonik bir aksiyon serisinin doğmasını sağlamıştı. Smith, bu kararıyla ilgili olarak, “Bu konuyu konuşmak bile can yakıyor,” demişti.
2019 yılında YouTube kanalında yaptığı bir paylaşımda Smith, Wachowski Kardeşlerin kendisine yaptığı sunumu anlamadığını belirtmişti. Yönetmenlerin film yerine teknik anlatıma odaklandığını söyleyen Smith, sunumu şu ifadelerle aktardı:
“Bir kavga düşün. Zıplıyorsun ve zıplayışın ortasında duruyorsun. İnsanlar seni 360 derece izleyebiliyor. Bunu çekecek kameralar icat edeceğiz ve herkes zıplamanın ortasını görecek.”

Smith, Quentin Tarantino’nun Django Unchained filmindeki başrol teklifini de reddetmişti. Bu rol daha sonra Jamie Foxx tarafından canlandırıldı. Smith, GQ dergisine verdiği demeçte, “intikam temalı bir kölelik filmi yapmak istemediğini” belirtmişti.
“Bana göre bu, anlatılabilecek en mükemmel hikâyeydi: Karısı köleleştirilmiş bir adam, onu kurtarmak için öldürmeyi öğreniyor. Ama Quentin ile hikâyeyi nasıl anlatacağımız konusunda anlaşamadık. Ben bu hikâyeyi çok çekmek istedim ama sadece bir aşk hikâyesi olursa kabul edebilirdim.”
Will Smith, alternatif gerçeklik veya soyut anlatıya sahip projelere karşı ön yargılı yaklaştığını belirtirken, bu tür senaryoların “iyi sunulamadığını” vurguladı. Inception, Smith için bu anlayışın bir parçasıydı. Ancak film, Christopher Nolan’a uluslararası başarı getirirken Smith için kaçırılan fırsatlar listesinde yerini aldı.
Sizce Inception’da Will Smith’i izlemek nasıl bir deneyim olurdu?
Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/will-smit ... l-teklifi/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (:
-