Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Yeni Matrix Filmi Hakkında Heyecanlandıran İddia: Keanu Reeves Geri Dönüyor
Yeni Matrix Filmi Hakkında Heyecanlandıran İddia: Keanu Reeves Geri Dönüyor

The Martian, The Cabin in the Woods ve Bad Times at the El Royale gibi yapımlarla tanınan Drew Goddard, Warner Bros. Discovery çatısı altındaki The Matrix serisinin yeni halkası üzerine çalışıyor.
Projenin detayları henüz kesinlik kazanmamışken Hollywood’un güvenilir kaynaklarından Daniel Richtman tarafından aktan öne sürülen bilgiye göre “Yeni Matrix filminde Keanu Reeves’in geri dönmesi” planlanıyor. İddia henüz resmi olarak doğrulanmadı ancak gerçek olması durumunda Neo karakterinin hikâyesinin devam edeceğine işaret ediyor.
Önceki yıllarda Michael B. Jordan’ın başrolünde olacağı bir yeniden başlatma projesi gündeme gelmişti. Ancak hayranların yeni bir başlangıçtan çok mevcut hikâyenin devamına daha sıcak baktığı belirtiliyor.

Haberin devamı, serinin dördüncü filmi hakkında sürpriz bozan (spoiler) içeriyor.
Yeni Matrix Filmi Neo’yu Tanrısal Bir Formda Ele Alabilir
The Matrix Resurrections (2021) finalinde Neo ve Trinity, Matrix evrenini birlikte yeniden şekillendirmeye başlamıştı. Bu durum, yeni filmde Neo’nun daha tanrısal bir figüre evrilebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.
Yeni Matrix filmine dair görüşlerini paylaşan Drew Goddard, şu açıklamalarda bulundu:
“Abartı olduğunu düşünmüyorum: The Matrix filmleri hem sinemayı hem de hayatımı değiştirdi. Lana ve Lilly Wachowski’nin olağanüstü sanatsal yaklaşımı, beni her gün ilhamla dolduruyor. Onların yarattığı bu dünyada hikaye anlatma fırsatı bulmak benim için büyük bir ayrıcalık.”
Warner Bros. Motion Pictures yapım başkanı Jesse Ehrman ise projeye dair şu ifadeleri kullandı:
“Drew, Matrix dünyasını devam ettirmek için yeni bir fikirle bize geldi. Bu fikir, hem Lana ve Lilly Wachowski’nin 25 yıl önce başlattığı mirasa saygı gösteriyor, hem de Drew’ın seriye duyduğu sevgiden doğan yeni bir bakış açısı sunuyor.”

The Matrix, 1999 yılında vizyona girmiş ve görsel efektleri ile felsefi alt metinleriyle sinema tarihinde önemli bir yer edinmişti. Devam filmleri The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions (2003) daha ortalama eleştiriler alsa da serinin etkisi devam etti. 2021 yılında vizyona giren The Matrix Resurrections, Lana Wachowski tarafından tek başına yönetildi ve beklentilerin altında kaldı.
Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/yeni-matr ... tirebilir/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (:
-