Türkiyeli Sinema Emekçilerinden MUBI’ye Gazze İçin Açık Mektup
SineTayfa ruhunu sahiplenmeni gururla karşılayarak, bu tepkinin bireysel kararlara bağlı ve "özerk" bir tercih olduğunu, tekrar hatırlatmak durumundayım…Commander Dragonlord yazdı: 20 Ağu 2025 Sinetayfa olarak bu meseleye karşı sergilediğimiz tavır, Sinetayfa'nın üzerinde yükseldiği ahlaki zeminde derin çatlaklar oluşmasına sebebiyet vermiyor mu? Bu tavrımız Sinetayfa'nın üzerine inşa edildiği ilkeler sistemiyle taban tabana çelişmiyor mu? Tarihin yanlış tarafında konumlandığımızı hissetmiyor musunuz?
@svsknr @byKush
EK: Özellikle özerk dedim, çünkü herkes farkında bile olmadan bir topluluğa bağlı hareket ediyor benim gözümde. Ben de, taraf olmayanların tarafındayım örneğin...

Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Bu sorulara cevap vermeden önce açıklanması gereken birkaç soru yok mu?Commander Dragonlord yazdı: 20 Ağu 2025 Sinetayfa olarak bu meseleye karşı sergilediğimiz tavır, Sinetayfa'nın üzerinde yükseldiği ahlaki zeminde derin çatlaklar oluşmasına sebebiyet vermiyor mu? Bu tavrımız Sinetayfa'nın üzerine inşa edildiği ilkeler sistemiyle taban tabana çelişmiyor mu? Tarihin yanlış tarafında konumlandığımızı hissetmiyor musunuz?
@svsknr @byKush
1- Sinetayfa'nın üzerinde yükseldiği ahlaki zemin nedir?
2-Sinetayfa'nın üzerine inşa edildiği ilkeler nelerdir?
3-Tarihin doğru tarafı nedir?
Ama illa cevap istiyorsanız;
Ahlaksız bir tavır sergilemiyorum, aksine; tavrın sergileneceği platformun burası olduğuna inanmıyor, hayatında klavye başı hariç herhangi bir aksiyon yaşamamış ergenler gibi klavye delikanlılığına gerek olmadığını düşünüyorum. Sizin gibi MUBi üyeliğimi iptal ederek bu savaşta İsrail'e zarar veremiyorum, çünkü platformda üyeliğim yok. Ama sizin gözünüzde daha kıymetli olacaksam; önce üye olur, sonra üyeliğimi iptal ederim. Hatta platformun merkez ofisinin zillerini çalar kaçarım da...
Sinetayfa'nın üzerine inşa edildiği ilkelerle taban tabana zıt bir hareket yok emin olun; bunu size o inşaatı başlatan ve devam ettiren 2-3 kişiden biri olduğum için açıkca söyleyebilirim. Aksine eğer bu platformda din ve siyaset konuşulursa o ilkelere taban tabana zıt davranılmış olacak. Sine"okur" zamanında bu hata yapıldı, ekip dağıldığı için SineTayfa olduğumuzda kurcular olarak bu kararı net olarak aldık. Dini ve siyasi görüşlerimizi bildirmemek bizi kötü değil, diğerlerine saygılı yapıyor.
Geleyim son ithamınıza; tarihin yanlış tarafında bulunuyor olmamıza... Bir tarafında tarihin her döneminde bizi sırtımızdan vurmuş araplar, diğer tarafında tüm dünyayı iplemeyip kafasına koyduğunu yapan israilin olduğu bir çatışmanın herhangi bir tarafında olmak zorunda hissetmiyorum kendimi. Çin Uygur Türklerini "halen katlederken" kılı kıpırdamayanlar, filistin yerli ve milli bebek katilimize kolkanat gererken ve hatta eğitim için kamplar tahsis ediyorken at gözlüğü ile bakanlar şimdi klavye başında "boykot" çığırtkanlığı yapar oldu. Daha net söylemek gerekirse; yanlış tarafta değilim, çünkü herhangi bir tarafta değilim.

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-