Beklenen Buluşma Sinemalarda: Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit'li "Yan Yana" Bugün Vizyona Girdi!
-
kuzeydebiryer
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 23
- İletişim:
Beklenen Buluşma Sinemalarda: Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit'li "Yan Yana" Bugün Vizyona Girdi!

Yılın en iddialı yerli yapımlarından biri olarak gösterilen ve Türkiye'de bir ilke imza atan "Yan Yana", 14 Kasım itibarıyla beyazperdedeki yerini aldı. Film, usta oyuncu Haluk Bilginer ile komedinin özgün ismi Feyyaz Yiğit'i başrollerde buluşturuyor.
Sinemaseverlerin merakla beklediği, dram ve komediyi harmanlayan "Yan Yana" filmi için bekleyiş sona erdi. Bugün vizyona giren yapım, şimdiden sinema salonlarını doldurmaya aday.
"Can Dostum" Uyarlaması, Zıt Kutupların Dostluğu
Film, dünya çapında gişe rekorları kıran ve izleyicilerin kalbini kazanan 2011 yapımı Fransız filmi "Intouchables" (Can Dostum)'un yerli uyarlaması olarak dikkat çekiyor. Hikaye, geçirdiği bir paraşüt kazası sonucu felç kalan zengin ve entelektüel Refik (Haluk Bilginer) ile ona bakıcı olarak işe alınan, hayat tecrübesi sokaklardan gelen ve bir o kadar da "aykırı" bir karakter olan Ferruh'un (Feyyaz Yiğit) kesişen yollarını konu alıyor.
Bu iki zıt karakterin zorunlu birlikteliği, zamanla izleyiciyi hem kahkahaya boğacak hem de duygulandıracak, sıra dışı bir dostluğa evriliyor.
Türkiye Sinema Tarihinde Bir İlk: IMAX Yerli Yapım
"Yan Yana"yı teknik olarak öne çıkaran en önemli özelliği, Türkiye'de IMAX formatında vizyona giren ilk yerli film olması. Yönetmenliğini Mert Baykal'ın üstlendiği film, izleyicilere çok daha yüksek görüntü ve ses kalitesiyle, sürükleyici bir görsel deneyim vadediyor.
Güçlü Kadro ve Özgün Senaryo
Filmin başrollerini paylaşan Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit'in uyumu merakla beklenirken, filmin senaryosu da dikkat çekici. Uyarlama senaryo, yönetmen Mert Baykal, Aziz Kedi ve bizzat Feyyaz Yiğit'in kaleminden çıktı. Bu durum, filme Yiğit'in kendine has absürt mizah tonunun da yansıyacağının bir işareti.
İkiliye oyuncu kadrosunda Hatice Aslan, Bige Önal ve Şevval Sam gibi değerli isimler eşlik ediyor.
Hem duygusal derinliği olan bir dostluk hikayesi izlemek hem de Feyyaz Yiğit ile Haluk Bilginer'in "soyut dışavurumcu" olarak tanımladıkları bu ilginç ikiliye tanıklık etmek isteyenler için "Yan Yana", bu hafta sonunun en güçlü seçeneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Orjinali oldukça başarılıydı. Açık konuşmak gerekirse Feyyaz Yiğit bana çoğu zaman hitap etmiyor. Haluk Bilginer'in enerjisi ile film bir yerlere gelir mi bilmiyorum. Yeni neslin beğeneceği muhakkak.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Şu adam da harcanıp duruyor bence! Kış Uykusu gibi filmler bekliyorum şahsen kendisinden...
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Orijinali izlememiş olsa insan muhtemelen farklı hisseder fakat zor! O film çok başka cidden… Rahmetli validem efsane patatesli kol böreği yapardı, belki başkasına öyle gelmez ama şimdi kim yaparsa yapsın bana o hissi yaşatamaz! Bu filmde benzeri duygular hissediyorum, orijinalinin verdiği duyguyu yakalamak çok zor, umarım başarmışlardır!
Dolce far niente…
-