Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Spike Lee’nin Denzel Washington Başrollü Highest 2 Lowest Filminden İlk Fragman

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
Highest 2 Lowest filminin ilk fragmanı görücüye çıktı. Denzel Washington’ın bir kez daha Spike Lee yönetmenliğindeki bir filmde başrolü üstlendiği yapım, New York’ta geçen bir suç gerilim filmi olarak tanımlanıyor.

Film, ünlü yönetmen Akira Kurosawa’nın 1963 yapımı High and Low filminin modern bir yorumu olarak karşımıza çıkıyor. High and Low ise Ed McBain’in The King’s Ransom adlı gizem romanından uyarlanmıştı. Orijinal yapımda bir ayakkabı şirketi yöneticisinin şoförünün oğlunun kaçırılması ve fidye istenmesi konu edilirken, yeni uyarlamada hikâye günümüz New York’unda geçiyor ve bir müzik yapımcısının yaşadığı benzer olayları anlatıyor.

Fragmanda Washington’ın canlandırdığı karakterin etkileyici bir monologu dikkat çekiyor:

“Hayatta para kazanmaktan daha önemli şeyler var. Dürüstlük var. Neyin arkasında durduğun var. Gerçekten neye inandığın var. Kendine inanıyor musun? Başarılı olacağına inanıyor musun? Zor zamanlar iyi zamanlardan gelecek. Zor zamanlar başarıdan gelecek. Zor zamanlar paradan gelecek. Ve kargaşa bunu takip edecek. Peki kargaşayla baş edebilecek misin? Parayla baş edebilecek misin? Başarıyla baş edebilecek misin? Başarısızlıkla baş edebilecek misin? Sevenlerle baş edebilecek misin? Memelerle baş edebilecek misin? Arada olan her şeyle baş edebilecek misin?”

Resim
Highest 2 Lowest’ın Kadrosu ve Yapım Detayları
Filmin kadrosunda Washington’a A$AP Rocky, Jeffrey Wright, Ilfenesh Hadera, Dean Winters, John Douglas Thompson ve rapçi Ice Spice eşlik ediyor. Görüntü yönetmenliğini Matthew Libatique’in üstlendiği film, A24, Escape Artists, Mandalay Pictures, 40 Acres and a Mule ve Filmworks ortak yapımı olarak hayata geçirildi.

Spike Lee, geçen yıl Kızıldeniz Film Festivali’nde film hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

“Film okulunun en iyi yanlarından biri, sadece Hollywood’u değil, dünya sinemasını da tanımanızdır. Kurosawa’nın Rashomon filmini ve yapısını görmek bana She’s Gotta Have It’i yapma ilhamını verdi. Rashomon’da bir tecavüze tanık olan üç kişi var ve her biri olanlar hakkında kendi fikrini veriyor. She’s Gotta Have It’te Nola Darling’in üç erkek arkadaşı var ve her biri onu farklı şekilde görüyor. Kariyerimin en başından beri Kurosawa’dan etkilendim.”

Resim

Film, 19 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak. Sinema severler Highest 2 Lowest’i 22 Ağustos’ta sinemalarda, 5 Eylül’den itibaren ise Apple TV+ platformunda izleyebilecek.
Highest 2 Lowest Filminden İlk Fragman | İZLE

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/highest-2 ... n-fragman/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (:
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 13

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Sanmıyorum ama umarım koskoca Denzel, Liam Neeson’un düştüğü hataya düşüp zamanla tıraş aksiyonlar çekmez!
Dolce far niente…