Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Adile Naşit Filminde Münir Özkul’u Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
Adile filminde Münir Özkul’u canlandıracak isim belli oldu. Yapımcılığını BKM‘nin üstlendiği projede, Türk sinemasının unutulmaz ismi Adile Naşit‘i Berlinale Gümüş Ayı ödüllü oyuncu Meltem Kaptan canlandıracak.

Türk sinemasının efsane ismi Adile Naşit, Hababam Sınıfı‘nın elinde okul zili koridorlarda koşturan ‘Hafize Ana’sı, Gülen Gözler‘de Münir Özkul‘un tonton eşi ‘Nezaket Hanım’ı, Neşeli Günler‘in turşucu annesi, inatçı ‘Saadet Hanım’ı ve ‘Uykudan Önce’ isimli televizyon programının ‘Masalcı Teyze’si olarak hafızalarda yer edinmişti.

11 Aralık 1987’de, 57 yaşında hayata veda eden sanatçının yaşam öyküsü, Milyarder, Şaban Pabucu Yarım gibi unutulmaz yapımlarla Yeşilçam’a damga vuran dönemin diğer ikonik isimlerini de içerecek.

Resim

Merakla beklenen filmde Münir Özkul karakterini Levent Can canlandıracak. Can, rolle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu kadar büyük bir ustayı canlandırmak fikri açıkçası bana başta çok korkutucu gelmişti. Ama senaryoyu okuyunca ve hikâyeyi çok sevince Münir Özkul olma yolculuğum başladı. Şimdi bu deneyim bana büyük bir heyecan veriyor.”
Adile Naşit Filminde Başka Hangi Karakterler Yer Alacak?
Filmde Müjde Ar’ı Seda Bakan canlandıracak. Bakan yakın zamanda Müjde Ar ile bir araya gelerek role hazırlık sürecini başlattı.

Resim

Levent Can ise rolüne hazırlanmak için Münir Özkul’un kızı Güner Özkul ile bir araya geldi. Bu buluşmayla ilgili Can şunları aktardı:

“Kızı sevgili Güner ile birkaç kez buluştuk. Bana babasıyla ilgili birçok anısını anlattı, nasıl yürürdü, ne yerdi, hangi parfümü kullanırdı, hepsini öğrendim. Ve en sonunda bana Münir Usta’nın ‘İbiş’ karakterini oynarken taktığı fesi emanet etti. ‘Bunu film boyunca babamın desteği olarak gör’ dedi. Çok duygulandım. O günden beri her provaya, her sete o fesle gidiyorum.”

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/adile-nas ... ul-oyuncu/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (:
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 14

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Bilemedim! Münir Özkul tek sinemasının en baba karakterlerinden… Herkesin harcı değil ve isimler açıklandıkça proje biraz ucuzmuş gibi gelmeye başladı, umarım yanılırım!
Dolce far niente…