Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
James Gunn’dan Superman’e Dair Çarpıcı İtiraflar: “Artık İzleyiciyi Kızdırmaktan Korkmuyorum”
James Gunn’dan Superman’e Dair Çarpıcı İtiraflar: “Artık İzleyiciyi Kızdırmaktan Korkmuyorum”

James Gunn, Rolling Stone’a verdiği kapsamlı röportajda, süper kahraman sinemasının geleceğine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kendi kariyer yolculuğundan, yeni DC Sinematik Evreni’nin temellerine ve Matt Reeves’in Batman’inin bu evrene dahil olma olasılığına kadar pek çok konuda samimi açıklamalara yer verdi.
James Gunn, Marvel’dan geçici olarak ayrılmasının kendisi için “dönüştürücü bir deneyim” olduğunu ve Superman filmini yazma biçimini doğrudan etkilediğini vurguladı. Bu olayın, insanları memnun etmek için yaratıcılık üretmeyi bırakmasına yardımcı olduğunu belirten Gunn, “Eskiden insanları sevdirmek için yaratıyordum. Kariyerim tam anlamıyla buydu; tamamen değil ama benim tarafımdan bir ihtiyaçtı. Sevgiye duyulan bir ihtiyaç,” ifadelerini kullandı. Bu sürecin sonunda, “bitirdiğin şeyi bitir” şeklindeki ruhani bir uyanışla karşılaştığını ve hayatının haftalar içinde değiştiğini söyledi.
Eski James Gunn Bu Filmi Yapamazdı: Superman Filmi ile Gücün Yeniden Tanımı

Gunn, Superman: Legacy olarak bilinen yeni filmin adının sadece Superman olarak değiştirilmesi kararını, “süper kahraman adı: diğer ad” formülünden sıkıldığı ve filmin ileriye dönük bir bakış açısı sunarken, “Legacy” kelimesinin geriye dönük bir çağrışım yapması nedeniyle aldığını açıkladı. Filmin ana tonunun 2000’li yılların çizgi roman serisi All-Star Superman’den etkilendiğini ve “uçan bir köpek, pelerin giyen bir köpek ve kötü huylu bir köpek” olan Krypto’nun hikâyesinin filmin atmosferini belirlemede kilit rol oynadığını belirtti. Gunn, Superman’in gücünü de yeniden tanımladığını ve onun “daha az güçlü” olacağını, çünkü “yenilebilecek bir Superman” istediğini söyledi.
DC’nin Demir Kuralı: Senaryo Tamamlanmadan Çekim Yok
James Gunn, Hollywood’daki en büyük sorunlardan birinin “bitmiş senaryo olmadan film çekilmesi” olduğunu vurguladı. DC Studios’ta bu konuda çok katı olduklarını belirten Gunn, “Henüz hazır olmayan bir projeyi rafa kaldırdık. Herkes filmi çekmek istiyordu. Onaylanmıştı, hazır durumdaydı. Ancak senaryo hazır değildi. Ve senaryosu iyi olmayan bir film yapamazdım,” dedi. Marvel’ın son yıllardaki sıkıntılarının da aşırı üretimden kaynaklandığını düşündüğünü ifade eden Gunn, DC Studios’ta her projenin en yüksek kalitede olmasını hedeflediklerini ve senaryo tam olarak beğenilmeden hiçbir projeye başlanmayacağını belirtti.

Gunn, Matt Reeves’in Batman filminin kendi evrenine dahil olma olasılığının düşük olduğunu ancak “asla sıfır” demeyeceğini söyledi. Şu anda DC Sinematik Evreni’nde Batman’in ve Wonder Woman’ın senaryolarını tamamlamanın öncelikleri olduğunu belirten Gunn, özellikle Batman karakterinin her hikâyesinin anlatıldığını ve “sıkıcı hale gelebileceğini” ifade etti. Kara Şövalye’nin kendi evreninde bir varoluş nedeni olması gerektiğini ve Matt Reeves’in Batman’inden tamamen farklı, ancak “eğlenceli ya da kampçı” olmayan bir Batman yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Eleştiriler ve Baskı: James Gunn Neden Endişelenmiyor?
James Gunn, Superman filmi üzerinde büyük bir baskı hissetmediğini, çünkü bunun DC Studios’tan çıkan ilk film olduğunu ve sadece kendi üzerine düşen “pastanın diliminden” sorumlu olduğunu söyledi. Özellikle sosyal medyadaki eleştirilere ve nefret yorumlarına da değinen Gunn, “Herkesin seni desteklemesini istemezsin. Ve bu bize yardımcı oluyor, çünkü her şeyin yüzde 100 olumlu görünmesini istemezsin,” diyerek söz konusu durumun aslında faydalı olabileceğini belirtti.

Yönetmen, Lex Luthor karakterini “keşke olduğumdan daha fazla Lex’e benzeseydim” diyerek açıkladı. Lex’in Superman’i, sanatçıların yapay zekâya bakışı gibi gördüğünü belirten Gunn, “O dünyanın pek çok açıdan en büyük adamı. Bu eşsiz şeyleri yaptı. Ve sonra uçma ve binaları yıkma yeteneğini hak etmek için hiçbir şey yapmamış bir adam geliyor” ifadeleriyle Lex’in motivasyonunu özetledi. Kendi hayatının, Marvel’dan ayrılmasıyla gelen “gerçekten sevildiğini hissetme” deneyiminden sonra daha dürüst bir yaratım sürecine girdiğini belirtti.
Ünlü yönetmenin açıklamalarını samimi buldunuz mu? Röportajın tamamını da Rolling Stone’da okuyabilirsiniz.
Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/james-gun ... itiraflar/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (:
-