Efsane Seri Yeni Nesille Dönüyor: "Shrek 5"ten İlk Tanıtım Fragmanı Yayınlandı!

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 348
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Resim

İlk olarak 2024 yılında duyurulan ve başlangıçta 2026 yılı için planlanan, ancak Ağustos 2025'te vizyon tarihi ertelenen Shrek 5 filminden beklenen ilk kısa tanıtım fragmanı nihayet izleyicilerle buluştu. En son 2010 yılında vizyona giren Shrek Forever After filminin ardından uzun bir sessizliğe bürünen seri, bu yeni tadımlık video ile geri dönüşünün resmi perdesini araladı.

Kadrodaki Yeni İsimler ve Shrek'in Çocukları
Yepyeni bir macerayla beyaz perdeye dönmeye hazırlanan film, serinin efsaneleşmiş kemik kadrosunu korurken sinema dünyasının popüler isimlerini de ekibe dahil ediyor. Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona) ve Eddie Murphy (Eşek) ikonik rollerine geri dönerken, Shrek ve Fiona’nın çocuklarına hayat verecek yeni bir üçlü karşımıza çıkıyor:

Zendaya (Felicia)
Marcello Hernández (Fergus)
Skyler Gisondo (Farkle)

Yayınlanan bu ilk tanıtımda Zendaya'nın veya kadroya yeni katılan diğer isimlerin sesini henüz duyamıyoruz; zira video tamamen Eddie Murphy’nin hayat verdiği Eşek karakterinin eğlenceli ve baskın replikleri üzerine kurulmuş durumda.

Klasikleşmiş Müzikler ve Tanıdık Mizah Tarzı
Fragman, serinin ruhuyla özdeşleşen Smash Mouth grubunun ünlü "All Star" şarkısına küçük ama etkili bir göndermede bulunuyor. Bunun yanı sıra Shrek 5'in, serinin alametifarikası olan cesur ve muzip mizah anlayışından bu kez de ödün vermeyeceğine dair net ipuçları yer alıyor. Özellikle Zencefil Adam’ın (Gingerbread Man) fragmanda görünen sakızdan yapılmış hareketli yeni kalçası, filmin absürt komedi dozajını gözler önüne seriyor.

Kamera Arkasında Tecrübeli İsimler
Şimdilik fragmanda sunulan sahnelerin ötesinde net bir olay örgüsü detayı paylaşılmadı. Yapım, içinde eğlenceli bir hapishane sürecini de barındıran "heyecan verici ve büyülü, yepyeni bir komedi macerası" olarak nitelendiriliyor.

Projenin yönetmen koltuğunda ise serinin evrenine oldukça hakim iki deneyimli isim yer alıyor:

Conrad Vernon: Shrek 2 ve Madagascar 3: Europe’s Most Wanted filmlerinin yönetmeni (aynı zamanda Zencefil Adam "Gingy" karakterinin seslendiricisi).

Walt Dohrn: Son üç Shrek filminde görev almış ve aynı zamanda Trolls serisinde çalışmış deneyimli bir sinemacı.

Yaşanan takvim değişikliklerinin ardından Shrek 5, 30 Haziran 2027 tarihinde sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 500
Ruh Hali:

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Okan Bayülgen ile Mali seslendirirse shrek ile eşeği izlemek pek keyifli olacaktır yine…
Dolce far niente…