Kanka Bu Filmi İzlemen Lazım!

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
Tepkiler puanı: 71
Ruh Hali:
İletişim:

Mesaj gönderen byKush »

Günde sadece bir tane ile sınırlı olmak şartı ile;

Gözden kaçıranların, izlemeyenlerin dikkatini çekmek için tavsiye edeceğiniz filmlerden bir arşiv oluşturalım derim. Bir nevi SİNETAYFA Tavsiyeleri demek doğru olur sanırım. Bakarsınız zaman içinde pasif olarak bekleyen İnstagram, Youtube ve WhatsApp kanallarımızda short olarak değerlendirilir...

Dilerim çok katılan olur, dilerim uzun soluklu bir liste oluşturulur.

Bir de spoiler içermeyen kısa tanıtım olursa tadından yenmez...

:-({|=
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Mesaj gönderen byKush »

Azmin zaferi temalı; biraz eğlenceli, biraz hüzünlü ama harcadığınız zamana değecek bir film...
9/10

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 246
İletişim:

Mesaj gönderen svsknr »

Bu filmi izleyin yav! Sözde aydınları, sözde mazlum halkı tüm çıplaklığıyla görün 😅
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil
Tepkiler puanı: 27

Mesaj gönderen Zorba »

Kırmızı beyaz ve siyahın daha önce hiç görmediğiniz cazibesini bu film ile keşfedip kesinlikle doyuma ulaşacağınızı düşünüyorum ve bu yüzden “kanka bu filmi izlemen lazım”!
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Mesaj gönderen byKush »

Sevimli kahramanımız Jojo, macera dolu yolculuğunda dostluk, cesaret ve hayal gücünün sırrını keşfediyor. Film; renkli sahneleri, eğlenceli karakterleri ve sıcak hikâyesiyle hem çocuklara hem de yetişkinlere keyifli dakikalar sunuyor.

Kısacası, Tavşan Jojo filmi sizi hem gülümseten, hem de kalbinizi ısıtan bir animasyon yolculuğu.

9/10

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Mesaj gönderen byKush »

Yönetmen Hal Ashby tarafından 1979 yılında çekilen Being There (Merhaba Dünya), sade bir bahçıvanın dünyayı nasıl etkileyebildiğini anlatan, zekice yazılmış ve ince mizahla örülü bir film. Peter Sellers’ın unutulmaz performansı, sıradan sözlerin ve davranışların toplum tarafından nasıl derin anlamlar yüklenerek yorumlanabileceğini gösteriyor. Eğer hem düşündüren hem de güldüren, aynı zamanda politik ve sosyal taşlamalarla dolu bir film arıyorsanız, Being There tam size göre.

10/10
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

Mesaj gönderen Zorba »

byKush yazdı: 10 May 2026

Sevimli kahramanımız Jojo, macera dolu yolculuğunda dostluk, cesaret ve hayal gücünün sırrını keşfediyor. Film; renkli sahneleri, eğlenceli karakterleri ve sıcak hikâyesiyle hem çocuklara hem de yetişkinlere keyifli dakikalar sunuyor.

Kısacası, Tavşan Jojo filmi sizi hem gülümseten, hem de kalbinizi ısıtan bir animasyon yolculuğu.

9/10

E tamam ben bunu izledim, çok da severek izledim, finale yakın dans sahnesi gözümün önünde, ah bir de anneye dair yaşanan sarsıcı olay. Sizden de tavsiye izlemiş isem söylemim(Filmdaş) yerini bulmuş demektir, saygılar.🤝
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Mesaj gönderen byKush »

Zorba yazdı: 11 May 2026
E tamam ben bunu izledim, çok da severek izledim, finale yakın dans sahnesi gözümün önünde, ah bir de anneye dair yaşanan sarsıcı olay. Sizden de tavsiye izlemiş isem söylemim(Filmdaş) yerini bulmuş demektir, saygılar.🤝
E peki madem... O vakit Filmdaş olduk diyelim... :drapeaublanc:
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 246
İletişim:

Mesaj gönderen svsknr »

Tous les matins du Monde (1991), Fransız yazar Pascal Quignard’ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanmış bir film. Film, kendi köşesine çekilmiş 17. yy bestecisi Monsieur de Sainte-Colombe ile ondan ders almaya çalışan hevesli genç müzisyen, Marin Marais arasındaki ilişkiyi anlatır. Monsieur de Sainte Colombe, çok sevdiği karısının ölümünden sonra topluma sırt çevirmiş, bütün vaktini viyola çalmakla ve iki kızına bu çalgıyı çalmayı öğretmekle geçirmektedir. Bu kapalı dünya bir müzik dehası olan Marais’nin gelmesiyle bozulur. Marais, Sainte Colombe’un duygusal yönden zayıf olan kızının kalbini kazanır ama Versailles’da saray müzisyeni olmaya çalıştığı için de ustayla çırağın ilişkisi bozulur.
Paylaşınca, yine izleyesim geldi! :love:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

Mesaj gönderen Zorba »

svsknr yazdı: 12 May 2026

Tous les matins du Monde (1991), Fransız yazar Pascal Quignard’ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanmış bir film. Film, kendi köşesine çekilmiş 17. yy bestecisi Monsieur de Sainte-Colombe ile ondan ders almaya çalışan hevesli genç müzisyen, Marin Marais arasındaki ilişkiyi anlatır. Monsieur de Sainte Colombe, çok sevdiği karısının ölümünden sonra topluma sırt çevirmiş, bütün vaktini viyola çalmakla ve iki kızına bu çalgıyı çalmayı öğretmekle geçirmektedir. Bu kapalı dünya bir müzik dehası olan Marais’nin gelmesiyle bozulur. Marais, Sainte Colombe’un duygusal yönden zayıf olan kızının kalbini kazanır ama Versailles’da saray müzisyeni olmaya çalıştığı için de ustayla çırağın ilişkisi bozulur.
Paylaşınca, yine izleyesim geldi! :love:
Ahh bu film🫠🫠