Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 16

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Bu filmi herkes olan bitenle ilgili kendi teorisini geliştirsin diye çektim” demiş yönetmen Kröger… Beni yordu, siz bilirsiniz…
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

✊isyankar bir film denebilir!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Commander Dragonlord
Editör
Tepkiler puanı: 7
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen Commander Dragonlord »

Bugün ikinci kez izleyerek hard diskten sildiğim bir film. İzleyiciyi sürekli diken üstünde tutan bir film. Yönetmen Sorogoyen, yaklaşık iki buçuk saate yayılan filmde, sadece yabancı düşmanlığını ve bu düşmanlıkla ilişkili şiddetin kökenini ana hatlarıyla belirtmekle kalmayıp, aynı zamanda "işgalcilerin" yeni vatanlarındaki günlük yaşamlarını tasvir ederken, yerel halkın ev kavramına karşı bir empati duygusu geliştirmek için de yeterli zaman ayırmayı başarmış.
Filmi geçen yıl, ilk izleyişimde İngilizce altyazıyla izlemiştim. O zamanlar henüz Törkişçe altyazı yoktu. Bugünkü izleyişimde ise opensubtitles'taki bir Türkçe altyazıya -başka da Türkçe altyazısı yoktu zaten- şans vereyim dedim. Vay sen misin şans veren! Altyazı pek iyi değildi maalesef. Yazım hatası mı ararsın, çeviri hatası mı ararsın, Türkçe'ye çevrilmeden İngilizce bırakılmış kısımları mı ararsın... Bu altyazıda ne ararsan var. Yok yok! :berk1: Hatta kendimi tutamayıp altyazının altına yorumumu da ekledim. :malin1: Gel gör ki bu altyazıyı binlerce kişi indirmiş. Eh, ne de olsa koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. :mdr1: Böyle anlarda düzgün bir altyazının önemini bir kez daha hatırlarım. Sırf bunu hatırlattığı için bile teşekkür edebilirim sanırım. :mort:
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Ortalama bir Türk filmi denebilir…
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

En sevdiğim Batman filmi, kaçıncıya izliyorum belli değil!
Dolce far niente…