Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
-
- Moderatör
- Tepkiler puanı: 5
- Ruh Hali:
- İletişim:
... Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
5/10
Vurucu bir sahnesi çok hoşuma gitti, yapay zeka insanlara efor sarfettirip puan veriyordu. Tıpkı bizim robot yapıp savaştırmamız veya yarıştırmamız gibi.
Filmi bitirmek gerçekten güç, çok durağan seyrediyor olması ve sahnelerin olayların yavaşlığı biraz kopmalara sebebiyet veriyor. Sonunda bitti
Louise Bourgoin sevdamız daimidir. 

-
- Moderatör
- Ruh Hali:
- İletişim:
10/10
Masalsı, fantastik, animasyon, bilim-kurgu, robot, doğa, insanlık veya dostluk. Aradığım her şeyi aynı filmin içine koymuşlar.
Harika iş çıkartmışlar. Hiç dikkatim dağılmadan soluksuz izledim. Ruhunuzun bir köşesinde büyümemiş bir çocuk varsa, işte onun seveceği bir şey. Ruhunuzdaki çocuk ölmemişse izleyin, yaşamıyorsa çok sıkıcı gelebilir.

-
- Moderatör
- Ruh Hali:
- İletişim:
1/10
O kadar klişe ki olacak her olayı önceden kestirebiliyorsunuz. Senarist kadar.

-
- Editör
- Tepkiler puanı: 7
- Ruh Hali:
- İletişim:
Bugün film arşivimin yer aldığı hard diskimin kuytu köşelerinde tozlanmaya terk edilmiş eski bir film izledim. Alman Yeni Dalga Sineması'nın peygamberlerinden Werner Schroeter'in bu filmini daha önce de izlemiştim ama hiçbir şey anlamamıştım. Şimdi tekrar izledim ve yine hiçbir şey anlamadım.

![Dan.San :]](./images/smilies/8.gif)
-
- Moderatör
- Ruh Hali:
- İletişim:
10/10
Uzun uzun kahkahalarla izlediğim bir film oldu, içten ve samimi. Köpek ve 2 robotla geçen zaman.

-
- Moderatör
- Ruh Hali:
- İletişim:
9/10
Chatgpt den film önerisi istedim o da bunu önerdi, finch i beğenmiştim. Bu işi biliyorsun chatgpt

-
- Moderatör
- Ruh Hali:
- İletişim:
6/10
Seyir zevki açısından ister istemez kopmalar yaşıyor insan. Süresinden değil, sürükleyici olmamasından, iki çocuğun haylazlıklarını 1 saat boyunca izledim. kalan bir saat geçmek bilmedi.

-
- Moderatör
- Ruh Hali:
- İletişim:
7/10
Robotik köpek üzerine bir film. Daha önce izledim galiba bu filmi

-
- Editör
- Tepkiler puanı: 7
- Ruh Hali:
- İletişim:
Bugün ta Japonya'lardan çıkıp gelmiş bir film izledim. Japonya'nın, hele hele Japon sinemasının gönlümüzdeki yeri ayrı. Başrolde sinemaseverlerin Babil, İmkânsızın Şarkısı ve Tokyo'nun Ses Haritası gibi filmlerden tanıdığı Rinko Kikuchi var. Kazuyoshi Kumakiri imzalı bu kendine özgü yol filminde Rinko Kikuchi, Yoko adında, toplumla uyumsuz bir kadını canlandırıyor. Yönetmen Kazuyoshi Kumakiri ve görüntü yönetmeni Takumi Kobayashi filmde sergilenen dünyanın dokusunu ve kalp atışlarını başarılı bir şekilde yakalamayı başarmış. Senaryo mükemmel, Rinko Kikuchi'nin oyunculuğu âlâ. Filmde Rinko Kikuchi'nin canlandırdığı Yoko karakteri, Nobuhiro Yamashita'nın Moratoryum filmindeki Tamako'nun yetişkin versiyonu gibidir. Filmin ilk sahnelerinde onu küçük bir apartman dairesine tıkılıp kalmış, tüm gururu elinden alınmış, yerde yığılı giysiler ve bilgisayarın önünde tüketilen yiyeceklerle, kendi belirsizliği içinde kaybolmuş bir hâlde görürüz. Âdeta bir hayalete, bir insan gölgesine dönüşmüş, ailesine yabancılaşmış ve hatta kendisi için bile bir bilinmeze dönüşmüş olan Yoko, Haruki Murakami'nin son romanı Şehir ve Belirsiz Duvarları'ndaki gölgelerin kaderini hatırlatır bize. Belirsiz ve ızdırap verici bir figür olan babasının ani ölümü, Yoko'yu, karlarla kaplı soğuk kuzeye, Aomori'ye doğru bir yolculuğa çıkarır. Yoko, parası olmadığından ve telefonu bozuk olduğundan, cenazeye zamanında yetişebilmek için otostop çekmeye başlar. Sonra... Neyse, daha fazla anlatıp merakınızı kaçırmayalım. Ben kendi adıma filmi çok beğendim. Hatta o kadar beğendim ki, kendimi tutamayıp altyazılarını Türkçeye çevirmiş bile olabilirim.
![Dan.San :]](./images/smilies/8.gif)
► Spoiler’ı Göster
-