Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
-
- Editör
- Tepkiler puanı: 13
- Ruh Hali:
- İletişim:
Dün akşam bu filmi izledim. Ama nasıl... Filmin bitmesine 15 dakika kala film durdu. İlerlemiyor. Başka oynatıcılarda da denedim, olmadı. Belli ki video dosyası bozulmuş. Nasıl yaparım, nasıl ederim diye düşünürken, aklıma hdfilmcehennemi geldi. Filmin kalan 15 dakikasını oradan izledim.

Transformers : Canavarların Yükselişi serinin içinde kendine yer bulmuş bir film. Seriye bir artı getirmediği gibi ekstra bir bilgi de vermiyor. Araç olan robotların yanına bir de hayvan olanlar geldi sadece.
Vaktiniz varsa, serinin tamamını seyrettiyseniz bu da seyredilir. Ama alternatifiniz varsa önce onu değerlendirin derim.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
~ Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Katliamın 30. Yılında, trt2 sayesinde izledim, yine insanlığa kızdım, yine küfürler savurdum! İzleyin, izletin!
Dolce far niente…
-
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 50
- İletişim:
Zenne'yi izleyen ve beğenenler mutlaka izlesin! Türkiye'nin aynası bir film! Kaç oldu izliyorum emin değilim ama daha da izlerim... Dönersen Islık Çal tadında bir yapım

Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-
- Editör
- Tepkiler puanı: 13
- Ruh Hali:
- İletişim:
Cannes'te gösterilen filmler yavaş yavaş ortamlara düşmeye başladı.

Gazze, 2007. Genç bir öğrenci olan Yahya, karizmatik ve iyi kalpli bir restoran sahibi olan Osama ile arkadaşlık kurar. Birlikte falafel sandviçleri satarken, uyuşturucu da satmaya başlarlar, ancak kısa süre sonra yozlaşmış bir polis ve onun aşırı gelişmiş egosuyla mücadele etmek zorunda kalırlar.
Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen Cannes Film Festivali'nde, Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen Bir Zamanlar Gazze'de, Hamas'ın demokratik zaferinin uluslararası toplum tarafından reddedildiği ve böylece İsrail'in abluka ve askerî baskısını arttırdığı 2007 yılında geçiyor. Askerî terörün baskıcı atmosferinde geçen film, kara film ve western öğelerini ustalıkla harmanlayan sürükleyici bir politik taşlama.
Bu arada filmin altyazılarını dilim döndüğünce Törkişçeye çevirmeye çalıştım. Ücretsiz indirebilirsiniz. Keyifli seyirler.

► Spoiler’ı Göster
-
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 50
- İletişim:
Başlarda, mutsuz bir evlilik yapmış, sessiz/suskun olmak zorunda kalan kadının zombileşmesi üzerine metaforik bir anlatı olacak sandım ama değilmiş. Açıkçası anlamadım...

Çekimlere vs. özenilmiş ama gereksiz olaylar zinciri ve kurguda kopukluklar mevcut. Dahası, bize çok ama çok yabancı bir konu ve bazı sahneler çok yapay kalıyor. Yine de, böylesi zor bir konuya cesaret ettikleri için yönetmeni ve yapımcıları tebrik etmek gerek. Hatta şunu itiraf etmeliyim: Türk filmi olmasaydı ve altyazıyla izleseydim, büyük ihtimal bu kadar rahatsız etmezdi.

Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Serinin devam filmi olarak başarılı buldum. Karate Kid: Legends alışıla gelmiş devam filmleri gibi ismin üzerinden prim yapmaya çalışmamış, keyfi ve eğlenceyi gözetmiş bence... Güzel vakit geçirten bir film olduğunu söyleyebilirim.

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
-