Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Çerezlik, saçma ama bir yandan güldüren, ünlü misafirleri ile nostalji hissi veren bir yapım. Chuck Norris ve Kara Şimşek Michael iyiydi fakat Lance Armstrong tarafından verilen spor gazı fena olmuş! Zira kendisi tarihin en büyük dopingçilerinden çıktı sonraları! 2000’lerin absürt, abartı ama komik filmlerinden…
Dolce far niente…
Hassie Harrison çok güzelmiş. Jai Courtney'e bu tarz roller yakışıyor. Josh Heuston çok aykışıklı zaten bu tarz bir film için olmazsa olmaz güzel kadın ve yakışıklı erkek! Başları ve gidişatı biraz basit ama duygusunu geçiren, etkileyici bir aksiyon gerilimi... Avustralya'dan böyle değişik yapımlar çıkıyor zaman zaman, bakalım Hollywood versiyonu ne zaman çıkar!
Dolce far niente…
Suç ve aksiyon filmi ama sağlam kara mizah ile harmanlanmış! Oyuncu kadrosu çok zengin ama ben en çok punkçu Dr. Who, Zoë Kravitz ve yahudi biraderlere bayıldım. İzlemesi, takibi keyifli bir yapım. Kediye bayıldım bu arada...
Dolce far niente…
Soğuk, sıkıcı, derdini ve duygusunu tam anlatamayan ya da geçiremeyen bir romantik dram komedi! Aile olabilme, olmaya çalışma aşamaları ne komik, ne de duygusal ne de başka anlamda bir bütünlük sağlayamamış! Çok uzatmadan oldukça sıkıcı bir film olduğunu söylemek isterim. Aslında C. Ricci ve Hamish Linklater sevdiğim oyuncular fakat kimya tutmamış.
Dolce far niente…
-
svsknr
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 114
- İletişim:
İzlemesi ne zor filmmiş arkadaş! 3-4 geceye böldüm de, anca bitirebildim! Bir kere de tek seferde izlenir ya da anlaşılır bir film yap be abicim!
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Yalnız ne rahatsız edici sahneler var yaaaa… Nette filmle ilgili yorumlar çok komikti ama biri yazmış ‘ dublör mü kullanmışlar, kendileri mi sevişmiş diye ‘svsknr yazdı: 19 Oca 2026
İzlemesi ne zor filmmiş arkadaş! 3-4 geceye böldüm de, anca bitirebildim! Bir kere de tek seferde izlenir ya da anlaşılır bir film yap be abicim!![]()
Dolce far niente…
Hayden Panettiere kariyerini eski büyük şampiyon Wladimir Klitschko uğruna boşlamıştı. Bugün filmleri denk gelince izlemek istedim. Heroes dizisinde ne tatlıydı, iyileşen amigo kız... Film konusu itibariyle umut veriyor fakat izleyince basit bir tv filminden öte geçemiyor. Bence pek gerek yok, siz bilirsiniz. Bu arada filme adını veren Amber Alert 'ABD'de kaçırılan çocukların bulunması amacıyla oluşturulan AMBER (America's Missing: Broadcast Emergency Response) Alert sistemi, 1996 yılından bu yana kullanılıyor. Teksas'ta 13 Ocak 1996'da 9 yaşındaki Amber Hagerman'ın kaçırılmasından sonra başlatılan programa onun anısına bu isim verildi.' imiş!
Dolce far niente…
Hayden Panettiere, Justin Chatwin, Mischa Barton gibi sevilen dizilere damga vurmuş oyuncularla bilen için iyi kadro! Üstelik Beverly D'Angelo gibi Sevimli Aile Tatilde filmlerinde C. Chase'nin tatlı karısı da var. Lakin oldukça düşük kalite bir yapım. Düşüş yaşayan oyuncular kendilerine film çekmiş gibi...
Dolce far niente…
Brendan Fraser çok sevdiğim oyunculardan... Son zamanlarda tekrar yükselmesi mutlu etti, inşallah eski ekiple mumya serisine yeni bir film çekerler. Bu filmi çok beğendim. Görseller ve müzikler şahane... Japon toplumuna adapte olmaya çalışan, yıllardır orada yaşayan bir oyuncunun hikayesi... Duygusunu geçiren bir yapım. Japonya farklı bir ülke gerçekten, araştırınca okuduklarına çok şaşırıyor insan... İnsanların büyük çoğunluğunun bir dine mensup olmadığı, ama birbirine ve dinlere saygılı oldukları, yaşlı nüfusun ve uzun ömrün hüküm sürdüğü bir ülke... Bu bağlamda bakınca film ve konusu insanın kafasında oturuyor. Son tahlilde izlemesi keyifli bir yapım.
Dolce far niente…
-
Commander Dragonlord
- Editör
- Tepkiler puanı: 45
- Ruh Hali:
- İletişim:
Bugün öyle bir film izledim ki aklınız durur, aklınız! Peki neden bu film akılların durmasına neden oluyor? Konusu yüzünden mi? Hayır. Oyunculuklar harika olduğu için mi? Hayır. Atmosferi, görüntü yönetimi, yapım tasarımı yüzünden mi? Ona da hayır. Peki o zaman bu filmi bu kadar özel kılan ne? Hemen açıklıyorum, bu filmi bu kadar özel kılan şey çerçeve oranı! Evet efendim, yanlış duymadınız, çerçeve oranı. Genelde bir filmin çerçeve oranı bir filmi değerlendiriken en son akla gelen şeylerden biridir. Çoğu insan çerçeve oranını düşünmez bile. Peki bu filmin çerçeve oranını bu kadar özel kılan şey ne? Tabii ki çerçeve oranının 32:9 olması. Bu o kadar nadir bulunan bir çerçeve oranı ki, en son böyle bir çerçeve oranını benimseyen bir film izlediğimde 10 yıl önceydi. En son 10 yıl önce, bir Portekiz filminde böyle bir çerçeve oranına denk gelmiştim. Bu Portekiz yapımı filmin adını bile hatırlamıyorum ama Portekizce'in kendine özgü yapısından dolayı diğer dillere çevrilmesi çok ama çok zor olan, Fransızca'ya ancak 200 yıl sonra çevrilebilen eski bir romandan uyarlandığını hatırlıyorum. Filmle ilgili onca şeyi hatırlamazken, bunu hatırlamam ilginç. İşte böylesine nadir bulunan bir çerçeve oranıdır 32:9 çerçeve oranı. Google'a "32:9 çerçeve oranı olan filmler" diye yazarsanız size bir sürü sonuç çıkartır, ancak bunların hiçbiri 32:9 değildir. Google Amca sizi kandırmaktadır.
Peki neden 32:9 çerçeve oranı bu kadar özel ve nadir? Hemen açıklıyorum, bu çerçeve oranı gözün görüş alanını boydan boya kuşatan, görkemli bir çerçeve oranıdır. Öyle ki ekranın solunda olan şeyleri görmek için, göz bebeklerinizi değil, direkt kafanızı sola çevirmeniz gerekebilir. Eh, bir de buna uygun, ultra geniş monitörünüz olması gerekir.
"Bu çerçeve oranı neden yaygınlaşmadı?" sorusu beni derin tefekkürlere itmiştir. İşte vardığım sonuç: Televizyonun ilk icat edildiği yıllarda televizyon ekranı kare şeklinde olduğu ve ileride bir gün ultra geniş, kavisli monitörlerin icat edileceği kimsenin aklına gelmediği için, filmler de bu çerçeve oranına yakın oranlarda çekiliyordu. Sonra bu algı sinema sektörünün üzerine yapıştı kaldı. Ultra geniş monitörlerin yaygınlaşmasıyla bu çerçeve oranın sahip daha fazla film görmeyi umabiliriz sanırım.
Peki neden 32:9 çerçeve oranı bu kadar özel ve nadir? Hemen açıklıyorum, bu çerçeve oranı gözün görüş alanını boydan boya kuşatan, görkemli bir çerçeve oranıdır. Öyle ki ekranın solunda olan şeyleri görmek için, göz bebeklerinizi değil, direkt kafanızı sola çevirmeniz gerekebilir. Eh, bir de buna uygun, ultra geniş monitörünüz olması gerekir.
"Bu çerçeve oranı neden yaygınlaşmadı?" sorusu beni derin tefekkürlere itmiştir. İşte vardığım sonuç: Televizyonun ilk icat edildiği yıllarda televizyon ekranı kare şeklinde olduğu ve ileride bir gün ultra geniş, kavisli monitörlerin icat edileceği kimsenin aklına gelmediği için, filmler de bu çerçeve oranına yakın oranlarda çekiliyordu. Sonra bu algı sinema sektörünün üzerine yapıştı kaldı. Ultra geniş monitörlerin yaygınlaşmasıyla bu çerçeve oranın sahip daha fazla film görmeyi umabiliriz sanırım.
-