Film Kur'an-ı Kerim'den bir ayetle başlıyor: Şeytan dedi ki: "Beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan..." Daha sonra "şeytanın dürttüğü" karakterlerin yedi büyük günahı işlemesiyle gelişen olaylar zincirini izliyoruz. Bu tür ayetler film boyunca ara ara ekranda belirmeye devam ediyor. Ana karakterlerden biri mütedeyyin Kerim. Kerim İmam Hatip mezunu. Bir ara inanç bunalımı yaşayıp; ateizme merak salmışsa da, tekrar İslamiyete geri dönmüş. Ateizm ile İslamiyet arasında mekik dokuduğu içi Hasan ona "fırıldak" diyor. Hasan'ın ise karısı Nergis ile bir sorunu var. Nergis'in ise... Neyse, çok anlatmayayım, merakınız kaçmasın.
Her ne kadar senaryo dinî alt metinlerle güçlendirilmeye çalışılmış olsa da, maalesef sonuç pek iyi olmamış. Serdar Akar'ın filmografisinde zayıf bir halka olmuş. Çok klişe bir konu. Olayların nasıl ilerleyeceğini tahmin etmek çok kolay. Karakterlerin pek bir derinliği ve inandırıcılığı yok. Oyuncular da pek iyi oynayamamışlar.
Bir diğer sıkıntı ise görüntüler. Benim gittiğim sinemadan mı kaynaklı bilinmez, filmin renkleri pek bir solgun. Mesela mangal yaptıkları sahnede sivri biberler yeşil, domatesler de kırmızı görünmüyor. Sivri biberler mavi gibi görünüyor, domateslerse bir tuhaf renk almış... Belki de projektörden kaynaklı bir şey, bilemedim. Kısacası ben pek tavsiye etmiyorum bu filmi.