Mumya serisinin fettan prensesi Patricia Velasquez ve ben çocukken genç kızların sevgisilisi Richard Grieco olunca gece biraz göz atayım dedim ama parodi gibi bir film! Hani bizim eski filmleri izleyip dalga geçerler ya, çok kötü vs diye, işte onların yabancı versiyonu denebilir!
Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Mumya serisinin fettan prensesi Patricia Velasquez ve ben çocukken genç kızların sevgisilisi Richard Grieco olunca gece biraz göz atayım dedim ama parodi gibi bir film! Hani bizim eski filmleri izleyip dalga geçerler ya, çok kötü vs diye, işte onların yabancı versiyonu denebilir!
Dolce far niente…
Bob Marley deyince reggae müzik, ot, saç tarzı gelir aklıma… Bazı şarkılarını çok severim, en çok taklit edilen isimlerden her anlamda… Ayrıca Snoop dogg ve gora filmindeki ‘ kusura bakma Bob, Marley’in felsefesini anlayamamışsın, get up, stand up, don’t give up the fight muhabbeti ‘ ile Sarı Saruhan’ın ‘ siyahi ve isyankar şarkıcı Pop Marley’in sevdiği özdeyişi ‘ gibi çokça hiciv edilen anlarla efsanesinin her daim parlak oluşu… Ama bu film yakışmış mı derseniz pek kabul görmez gibi! Brad Pitt yapımcılar arasında, daha iyi bir yapım beklerdim. Ben çok önermiyorum, siz bilirsiniz!
Dolce far niente…
Tatlı bir köy ve sakinleri… Manzaralar ve hayvanlar şahane… Polonya yapımı, imece usulü sevdiklerine yardım peşinde koşan bir köy ahalisinin komik maceraları… Pederin tarzı, konuşmaları tam bir kara mizah örneği… Pazar sabahına keyif verdi ama çok kaliteli değil!
Dolce far niente…
Ryan Gosling çok sevdiğim oyunculardan… Bu tarz hafif komik ve şaşkın roller çok yakışıyor kendisine… Filmi Yıldızlararası ile kıyaslamak bence biraz yanlış, Marslı filmi ile benzeştirdim ben diyecektim zaten aynı yazarın filmleştirilen kitaplarıymış! İki kitabı da alıp okumayı planlıyorum, eldekiler bitince… Komedisi bazen abartılsa da keyifli, çok ciddiye alınmadan, hele hayatın sırrını bulacağınızı düşünerek izlemeyin lütfen, zira öyle bir film yok! Filmler artık bize uzun geliyor, sosyal medya sayesinde sabırsızlaştık! Şarkılar kısacık, kitaplar okunmuyor, hemen sadede gelelim istiyoruz. Ama güzel bir çay ya da kahve için iyi bir demlenme gerekir, sakin sakin, telefon ya da başka bir meşguliyet olmadan izlemenizi öneririm. Kendimce bir tespit yapmak istedim, amacım kimselere laf sokmak değildir! Bence çok iyi bir yapım olmuş! Filmin ismi bir deyimden geliyor, umutsuz bir durumu kurtarmak için atılan son zar, "son çare" veya "kurtarıcı hamle" anlamında kullanılırmış, Hail Mary mecazi anlamda…
Dolce far niente…
Sırf Sarı Saruhan’ın sahneleri için bile izlenir, ki ben kaçıncıya izliyorum, bilemiyorum fakat onun haricinde pek birşey yok aslında… Bonus olarak Bensu Soral var! Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan Türkiye’nin büyük isimleri fakat her şeyi yapmak zorunda değiller! Hem yönet, yaz, oyna vs bazen destek şart yoksa yavan kalabiliyor!
Dolce far niente…
Saoirse Ronan hem görüntü, hem oyunculuk anlamında favori oyuncularımdan… Genelde donuk gözleri ve baygın bakışları ona artı katar rollerinde ve filmde de öyle olmuş! Lakin film oldukça kopuk kopuk ve toplaması zor ilerliyor, en azından izleyici için…
Dolce far niente…
Pierce Brosnan bence en karizmatik Bond fakat bu film oldukça vasat! Bir kere kötü çok karizma olmalı, hem kötü hem iyi kadın seksi olmalı! Tvde denk gelip izledim ama düşük buldum filmi… İzlediğimi bile çok sonraları hatırladım!
Dolce far niente…
Amy Winehouse-Will you still love me ile açılıyor film... Kadroyu çok beğendim, üst düzey... Yine bolca kan ve gözyaşı, enteresan ölümler var! Absürt aksiyon, korku ve komedi anlamında keyifli bir yapım. Muhtemelen bir şekilde devamı gelecektir, bu tarz yapımlar kafa dağıtmaya birebir!
Dolce far niente…
Fazla zorlama bir hikaye, kafada oturmayan bir sürü ayrıntı, kimyası tutturulamamış bir ikili... Çok güzel şarkılara, kedi ve Lady Diana'ya bayıldım! Ayrıca artık büyükanne rollerinde oynasa da, Gilmore Girls-Lorelai karakteri ile gönüllerde taht kuran Lauren Graham kadroda... Sıkıcı bir romantik drama diyebilirim.
Dolce far niente…
Bazı Türk filmlerini neden çekiyorlar, çektikten sonra neden izlemiyorlar ve hangi kafayla bunları yayınlıyorlar anlayamıyorum!!! Ne kadar tuhaf ve saçma olabilir ki diyerek bir deneyebilirsiniz fakat dibi sonsuz bu konuda, uyarmadı demeyin!
Dolce far niente…
-