Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 338

Mesaj gönderen denisilin »

Avrupa sinemasına aşina olanlar için güzel, genel için biraz yorucu bir yapım. Kara mizah ve felsefe içerir, komedi değil! Başkası olmak, rol yapmak kolay, kendin ol bakalım diyor film... Mekan, görsel vs harika... Müzikler klasik müzik ama kulak tırmalayan cinsten değil!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

11 dakikalık kısa bir gerilim filmi… Kız kardeşim netten arınca bakmak istedim, az, öz ama fena değil denebilir! En azından biraz geriyor…
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 234
İletişim:

Mesaj gönderen svsknr »

Acayip rahatsız edici ve insanı hayattan soğutan bir film! Zaten bu yüzden 8 puan veriyorum. :-({|=

Ubeimar Rios'un kirli sakalı, yağlı ve kepekli saçları apayrı bir mevzu! Adam, bildiğin İlyas Salman yahu! :gene:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil
Tepkiler puanı: 21

Mesaj gönderen Zorba »

Güz Sonatı
İngmar Bergman
“Bir anne ve kızı.
Duyguların karışıklığın ve yıkımın…ne korkunç bir kombinasyonu. Sevgi ve ilgi adına herşey mümkündür ve yapılabilir. Annenin acıları kızına geçmelidir. Annenin hatalarını kızı ödemelidir. Annenin mutsuzluğu kızının mutsuzluğudur. Sanki göbek bağı hiç kesilmemiş gibi. Gerçekten öyle mi? Kızının felaketi annenin zaferi midir? Anne, benim kederim senin saklı zevkin mi ?” (Filmden alıntı)
Duyguları bu kadar soğuk bir halde tüm gerçekliğiyle anlatan başka bir yönetmen ben bilmiyorum şayet bilen varsa önersin, açığım.Her filmi insana dair başka bir duygu başka bir durum ve olgu barındırıyor ve her biri en derinlere iniyor.Film öylesi güzel ki her bir repliğini bir kitap gibi not edip yazmak isterdim.
“Hayal edebiliyor musun pencerenin dışında çırpınan bir kelebek var…” (filmden alıntı)
Evanın annesine çırpınışının,haykırışının filmidir Güz Sonatı.İyi seyirler
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Judy Greer ve Uma Thurman kadroda olunca izleniyor haliyle… Anne kız ilişkisi üzerinden ilerleyen, görselliği ve hikayesi fena olmayan, dram ve komedi tarzında bir yapım. Uma Thurman sahnede çok karizma duruyordu. Puanı abartı ama izlenir bir film.
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Elemanın gelinlik giydiği sahne gibi dizisindeki gibiydi! Kız çok güzel sahne teklifi alan, bardaki şarkılar vs çok hoştu. Yunan filmleri, hikayeleri hoşuma gider çoğu zaman, bu filmde de öyle oldu. Dramı, kara mizahı ve hikayesiyle keyifli bir film.
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 234
İletişim:

Mesaj gönderen svsknr »

Sıcağı sıcağına yazıyorum ama aslında önce biraz sindirmem lazım. Çünkü, biraz kafam karışık. Çekimler ve atmosfer üst düzey, fakat neden siyah-beyaz gibi ama aslında değil? Neden gereksiz uzun geliyor ama su gibi akıyor? Aslında en önemli soru şu: Neden hiç bir uzak doğu filminden beklediğimi alamıyorum? Neden, ikinci bir "Kaplan ve Ejderha" yok?

Neyse... İzlenir mi izlenir ama meraklısına tavsiye olunur. Puanım 7 :-({|=

EK: Kaplan ve Ejderha'nın ikinci filmi diye bir şey yok! Misal, Matrix 4 var mı? Yok! :siffle: Kimse kimseyi kandırmasın pliiiz... :drapeaublanc:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Nick Stahl, Tamsin Topolski ve Juan Carlos Mezier filmi iyi taşımışlar. Nick Stahl'ın en iyi filmi olabilir. Yavaş yavaş demlenen iyi bir çay gibi... Mekan, manzara görselliği gayet iyi... Son zamanlarda ortaya çıkan adalar, ilişkiler ağından sonra bu tarz yapımlar zaten gerçek gibi geliyor! İzlenir bir yapım.
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Bayıldım! Filmin ana temasını oluşturan noktaya kadar çok tatlı romantik ve komik bir hikaye... Sonrasıysa tam bir kara mizah ve psikoloji şöleni... Kadın erkek, aile, arkadaş ve okul ilişkilerine dair muazzam nokta atışları... En nihayetinde bazı sırları kendinize saklayın!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

Yüzüklerin efendisi harçvekil John Noble harici pek tanıdık kimse yok! Harika bir hikaye fakat oyunculuklar biraz vasat kalmış, çok özenilmemiş bir yapım! Yaşadığı iş kazasından sonra boksa dönüş yapıp şampiyon olabilmek büyük iş! Boks dünyasında böyle çok şampiyon var, bizim Cemal Kamacı’da iyi bir örnektir mesela filmi yapılabilecekler arasında ve tabii ki boğazın boğası Sinan Şamil Sam!
Dolce far niente…