Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Tepkiler puanı: 85
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen byKush »

2012 yılında çevrilmiş bir filmi 2026 yılında ilk kez izliyor olduğuma bu kadar utandığım ve üzüldüğüm başka film olmadı sanırım.

Bir gençlik filmi miydi? Hayır. Bir aksiyon filmi miydi? Hayır. Bir drama mıydı? Hayır. Anlamadığım şekilde beni kendine bağladı, "hadi canım" dedirtti.

Çok beğendim, ama çok.
:-({|=
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil
Tepkiler puanı: 34

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Düşüşün Tınısı

Filmin ismini künye de bulamadım maalesef.
Alman yönetmen Masvha Schilünski’nin Cannes’dan Jüri ödülü ile dönmüş bu film 176 dakikalık uzun,bir o kadar da yorucu,gotik ve baştan çıkarıcı.Yapıt üç tarihsel dönemde aynı kırsal evde yaşamış,yaşarken türlü ruhsal karmaşalara, tacizlere zorluklara haksızlığa uğramış kadınlara dair dört öyküyü zamansal sıralamaya koymadan şiirsel ve ürpertici şekilde sunuyor. Ancak sunuş biçimiyle mağduriyetleri olan bu genç kadınların mağduriyetlerini izlemeyi beklerken tersine kurban olmuş ifadeyi redderek ruhsal perspektifte içsel başkaldırıyı farklı açılardan gösteriyor. Dialog vr ambiyans sesleri çalkantılı ruh hallerini ifade ederken kamera açılarının çoğu zaman perde arkası kapı aralığı gibi yerlerde röntgenci olarak izlemek karakterlerin ruhunda ve zihninde gezdiğinizi hissettiriyor. yıkıcı, zorlayacı ve ölümü düşündüren yaşamları çok farklı bakış açısı ve biçimsel tercihler ile sunulmuş bu film ile başıma ağrı girdi, çok uzundu,karanlıktı,gergindi, huzursuzdu…çoğu zaman biliyordum ki bunlar gerçekti… hep vardı…gündüz gözüyle izlenecek film değildi bunu kendime yapmamalıydım… Çok sağlam bir filmdi, meraklısı için iyi seyirler diliyorum
En son svsknr tarafından 18 May 2026 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 352

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Malum tatil günü bugün… Sabah kalkmışım, tatlı serin bir hava, duş, kahve derken bugün çıkan filmlere bakınca inanılmaz mutlu oldum. Mortal Combatı görünce hemen atladım haliyle… Dumbldore, Pennywise, John Wick, Voldemort ve yüzüklerin efendisi gibi göndermeler hoştu. Dövüş sahnelerine bayıldım. Eski serinin ilk filmi efsaneydi, nihayet sıkı bir ikinci film yapılabilmiş! İlk filmi izlediğimde gencecik bir delikanlıydım, müziği ve yeniliğiyle, atari oyunlarına hayranlığımızla çok etkiledi bizi… Yeni serinin ilk filmini de beğenmiştim, bu da bence gayet güzel olmuş. Eski serinin aktörlerinin çoğunu bu seride görmek isterdim, böyle kaliteli efektler ve teknoloji ile onların oyunculuk ve karizması birleşince harika bir film ortaya çıkardı lakin elimizdekiyle yetinmek durumundayız. Oturup keyfine varın derim, Mortal Combat evreninde olmanın zevkini tadın!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Disleksi üzerinden özel ilgi isteyen çocuklar konusuna dokunan sımsıcak bir film. Sonu biraz hızlı gelse de küçük oyuncunun hislerini bu kadar güzel aktarabilmesi müthişti.

Ebeveynlerin çocuklarına daha farklı gözle bakmalarına neden olacak bir film.

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Aynı kadına gönül vermiş iki arkadaşın hırs, azimve rekabetle dolu hayatını anlatan aşk üçlemesi. Zaman zaman üzücü çoğu zaman çapraşık ilişkiler zinciri.

Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

İran'da kadınların isyanı sırasında yaşanan bir aile dramı. Görevine bağlı bir baba, yeniliklere meyletmiş kızları ve arayı bulmaya çalışan bir anne.

Telefonla çekilmiş gerçek sahnelerle donatılmış, halkın korkuları ve isyanının belgeselleştirildiği bir film.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 258
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

"Netflix'in yavaş yavaş..." demek isterdim ama "...dip gaz bir şekilde B sınıfı film fabrikasına dönüşmesinin ıspatı niteliğinde bir film daha..."

Puan veresim de yok ama kamera arkası emekler için 3 vereyim yine...
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...