Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil
Tepkiler puanı: 74

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Sonu izleyicinin hayal dünyasına bırakılan final sahnesi ile oldukça hoşuma giden bir film oldu.
Bir anne kız üzerinden metaforlarla da zenginleştirilerek kabuklarımız arasında sıkışmışlıklarımızı anlatan psikolojik yönü ağır bir film, aslında çokça şey söylenip analiz edilebilir.
Filmin bir sahnesinde Antropoloji doktorasını Margaret Mead üzerine yazan Sofia (ana karakter), Mead’in düşüncelerini hayatın esnek olduğunu ve değiştirilebileceğini, aynı zamanda da elastik olduğunu; yani temelde neyle büyüdüysek ona döneceğimizi söyleyerek aktarıyor. Film aslında tam da buradan besleniyor.
Ayrıca filmin sıcak tonlar üzerine dar hissettiren kareler ile çekim tekniği ben de hem sıkışıklığı hem de güveni çağrıştırdı ve görsel doyumu hissettirdi.
Deborah Levy'nin aynı adlı romanı da olduğunu öğrenmiş bulunmakla birlikte meraklısına keyifli seyirler ve de okumalar diliyorum.
Bu arada siz sonunu nasıl bağlardınız merak ediyorum.?
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Tepkiler puanı: 260
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen byKush »

Seriyi tamamlamak için izledim, gerçekten gereksiz bir hareket olduğunu ortalarda farkettiğimde geri dönüş için geç kalmıştım.

O vakti lütfen başka filmler için harcayın. 3 puanı sadece Jason Statham sevdiğim için verdim; yoksa inanın çok fazla.

:pleur2:
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Bu güne kadar hep kötü gösterilen robotların yapay zeka desteği ile aslında iyi olduklarını ispat etmeye çabalayan bir film.

Müzikler ve senaryoyu başarılı buldum. Türün meraklılarının kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.

:-({|=
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 576
Ruh Hali:

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Oyuncu kadrosunu görünce hemen atladım. Tarzı hafif düzenbazlık, komedimsi ve aksiyon, lakin kadronun yerine tanınmamış kişiler koysanız kimse yüzüne bakmaz gibi! Bu haliyle izlenebilir lakin vasat bir yapım!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Bu güne kadar hep kötü gösterilen robotların yapay zeka desteği ile aslında iyi olduklarını ispat etmeye çabalayan bir film daha.

Müzikler ve senaryoyu başarılı buldum. Post-apocaliptic türün romantik örneklerinden olabilir. Tom Hanks oldukça başarılı herzamanki gibi. Robotun mimikleri ise oldukça "minnoş". İnsan "Terminatör'deki T800 robotsa, bu ne; bu robotsa T800 ne?" demeden yapamıyor. Aslında karakter T800 (Terminator) ile 3PO (Star Wars) karması olmuş.

Film; gider ayak kendine ,köpeğine baksın diye yapay zeka destekli robot yapan Finch'in son günlerini anlatıyor. Robotun datasını, bulabildiği kitapları tarayarak oluşturması detayı inceden "kodu nasıl verirsen öyle alırsın" göndermesi yapıyor diye hissettim.

Tom Hanks için izledim, ama ne yalan söyleyeyim pişman olmadım. Hoş vakit geçirten, herşeyin dozunda olduğu bir filmdi. Tavsiye ederim.

Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Ruh Hali:

Kısa dizi ya da ufak tefek parodiler olsa hoş bir mizahı var ama film olunca bir yerden sonra sıkıyor insanı... Giray Altınok'u anlıyorum aslında, uzun süre istediği şansı bulamayınca şimdi her yerde... Ama böyle olmanın bazı handikapları oluyor! Çok beğenmedim, kadrosu, güzel kadınları ve manzaraları ile aslında hitap ediyor bana ama tekrar eden mizahı sıkıcı geldi! Siz bana bakmadan bir şans verin bence...
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Commander Dragonlord
Editör
Tepkiler puanı: 102
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen Commander Dragonlord »

İlginç bir zamanda yolculuk filmi. Genelde zaman yolculuğu ile ilgili filmlerde bu yolculuk bir tür teknolojik cihazla, ya da Geleceğe Dönüş serisindeki gibi ultra hızlı bir arabayla falan yapılır. Buradaysa kişinin kendini hipnotize etmesiyle gerçekleşiyor. Ana karakterlerden biri olan Richard 70'li yıllarda yaşayan bir adam. Kendini bir otel odasına kapatarak 1912'de olduğunu hayal ediyor. Bunu o kadar çok hayal ediyor ve zihnini buna o kadar inandırıyor ki, sonunda kendini 1912 yılında buluyor! Böylece film görsel efektlere pek başvurmadan bir zaman yolcuğu gerçekleştiriyor. Öncelikle şunu belirtmek gerek. Zaman yolculuğu konulu bir film izleyen kişi beyninin bir kısmını, mantığını ve bilimsel kuralları bir kenara bırakmalıdır. Çünkü bu tür filmler daha en baştan bilinen bütün mantık kurallarına ve bilimsel gerçeklere aykırıdır. En basitinden bir örnek: filmde yer alan saat. Filmde yaşlı bir kadın 70'li yıllardaki Richard'a bir saat verir ve "Bana dön." der. Richard 70 yıl geriye dönerek onu bulur ve saati ona verir. Yani Richard'a saati veren kadın bu saati yine Richard'dan almıştır. Peki ikisi de saati bir saatçiden almadıysa bu saat nereden çıktı ortaya? Bu, evrenin en temel yasalarından biri olan maddenin ve enerjinin korunumu yasası ve elektrik yükünün korunumu yasasına aykırı. :malin1: Ancak tüm bu bilimsel, mantıksal şeyleri bir kenara bırkabilecek olursak eğer (neden bırakamayalım ki?) son derece hoş ve zarif bir romantik film var karşımızda. Jane Seymour gençliğinin ve güzelliğinin doruğunda. Âşık olmamak elde değil. Christopher Reeve abimiz de her zamanki gibi yakışıklı ve seksi. Hâl böyleyken kim takar maddenin ve enerjinin korunumu yasasını?! :] Ben şahsen kendi adıma filmi çok beğendim. Herkese şiddetle tavsiye ederim. :-({|=
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Ruh Hali:

Aile ama daha ziyade ergen ve çocuk filmi… Keyifli, renkli, komik… John Krasinski enteresan işlere imza atıyor!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil
Tepkiler puanı: 74

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Bu film bana göre bir dram komedisi,renkleri,görseli müzikleri enfes,geleneklerin dışında,aslında güzel noktalara değiniyor ve bunu absürt bir komedi ile bağlıyor…farklı bir işleyiş biçimi…hoşça vakit geçirmek için izlenebilir
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 417
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Ben filmi epey sevdim! :fleur1:

İlk filmin o muazzam estetiğinden ve sinematografik kurgusundan sonra, ikinci filmde herkes düz bir devam hikayesi ya da klişe bir çizgi roman aksiyonu bekliyordu. Ancak bu film, beklentilerin aksine sinemada bambaşka bir cesaret örneği sergiliyor: ilk filmin o izole, "kurgusal" deliliğini alıp doğrudan sokaktaki çıplak gerçekliğin ta kendisi haline getirmiş. Arthur'un zihnindeki o anarşi, artık sadece bir karakterin hezeyanı değil; sistemin, erk sahiplerinin ve kurulu düzenin yıllardır uykularını kaçıran o büyük kabusun tam olarak gerçeğe dönüşmüş hali!

"Kontrol bizde" illüzyonunun nasıl yerle bir olduğunu ve sokakların çoktan o kaotik dönüşümü tamamladığını harika bir psikolojik zeminle yüzümüze vuruyor. Çoğu kişinin havada kalan beklentilerinin aksine, karşımızda kurgunun konfor alanından çıkıp gerçek hayatın o tekinsiz anarşi korkusuna ayna tutan, izlemesi son derece tatmin edici ve cesur bir yapım var. İlk filmi sadece bir 'çizgi roman uyarlaması' olarak görmeyip, sosyolojik bir kırılma olarak okuyanların kesinlikle bayılacağı bir başyapıt!

Ep aykırı giderim, ep aykırı giderim! :mdr3:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...