Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 535
Ruh Hali:

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Başları biraz fazla ergen kız tarzı hissettirdi fakat ilerledikçe film kendine çekmeyi bildi! Artık dc süper kahraman dünyasının hakimi James Gunn! Haliyle filmlerde onun etkisini hissediyoruz! Ben hala eski tarzı sevsem de, bu hali de beğendim diyebilirim. Keşke komedisini bu kadar abartmasalar, fakat ürün bu! Aşırı güzel bir kız yerine bu süper kız bence daha hoş olmuş! Jason Momoa karakteri bana Street Fighter Blankayı hatırlattı, ki o filmde de o karakteri canlandırıyor! Çok uzatmadan, seyirlik, aksiyonu bol ama biraz kızlara hitap eden bir yapım olmuş. Zaten olsun bir zahmet değil mi?
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil
Tepkiler puanı: 74

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Meral:
-Aylardan beri gelip neden resmime bakıyorsun?
-Cevap vermeyecek misin bana yoksa gerçeği söylemekten korkuyor musun?
Halil:
-Öğrenmek istediğini Mustafa söylemiştir sana.
Meral:
-Ben senin söylemeni istiyorum. Herhalde bana ait olan bir şeyi öğrenmek hakkımdır.
Halil:
-Hayır! Sana ait bir mesele değil bu! Resminle benim aramda ki bu durum seni ilgilendirmez. Ben senin resmine aşığım.
Meral:
-İyi ama aşık olduğun resim benim resmim. İşte ben de buradayım, söyleyeceklerini dinlemeye geldim.
Halil:
-Resmin sen değilsin ki! Resmin benim dünyama ait bir şey. Ben seni değil resmini tanıyorum. Belki sen benim bütün güzel düşüncelerimi yıkarsın.
Meral:
-Bu davranışlar bir korkudan ileri geliyor.
Halil:
-Evet bir korkudan ileri geliyor. Bu korku sevdiğim şeye ebediyen sahip olabilmek için çekilen bir korku. Ben senin resmine değil de sana aşık olsaydım o zaman ne olacaktı? Belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme. Belki de alay edecektin sevgimle. Halbuki resmin bana dostça bakıyor. İyilikle bakıyor ve ebediyen bakacak.
Meral:
-Ben de sana bakmak istiyorum.
Halil:
-Hayır! Benimle resminin arasına girme istemiyorum seni! Ben senin yalnız resmine aşığım. Resminle aramda ne kadar uzun zaman geçti. İlk karşılamamızı dün gibi hatırlarım. Birden bana iyilikle sevgiyle bakan bir yüz gördüm. Elbiselerim eskiydi, kirliydim, sakallarım uzamıştı. İnanamadım... O insanca bakışı bir daha göremem diye bir daha resme bakmaktan korkuyordum. İkinci kere zorlukla baktım resmine. Gene iyilik gene sevgi vardı gözlerinde...
Meral:
Resmimin yerine ben seveceğim seni. Artık ben varım.
Halil:
Hayır! Hayır! istemiyorum seni. Benim dünyama girmeye kalkma! Merhametsizce yıkarsın onu. Resmin benim kendimden bir parça. Bırak ben onu seveyim. Sen sevmek isteme beni, senin ellerini tutmak istemiyorum. Sonra çekersin o ellerini benden. Ben resmine aşığım, ölünceye kadar da onu seveceğim.

Sevmek Zamanı -1965 yılı yapımı 90 dakikaya sığdırılan oldukça akıcı ve sevilesi bir Türk Filmi. 2022 yılında, Metin Erksan'ın ölümünün 10. yıl dönümünde filmin 35mm negatifleri MUBI tarafından restore edilerek 4K görüntü kalitesine çıkarılarak yeniden yayımlandı. Halen de mevcut. Keyifli seyirler dilerim.
Bu arada sadece kattığın anlam ile sevilesi oluyor herşey... Bunun ne olduğunun bir önemi yok.
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör
Tepkiler puanı: 535
Ruh Hali:

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Kathryn Newton var diye başladım! Manzaralar şahane, gerisi vasat! Gençler yine toplanıp ölelim demişler bir şekilde!… Deniz üstü ve altı izlemesi keyifli lakin film kendi klasmanında oldukça zayıf kalıyor!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Tepkiler puanı: 234
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen byKush »

Her sahnesi bir fotoğraf karesi gibi, az söz bol oyunculuk.

İstemeden kendini bir cinayetin içinde bulan naif şehirli William Blake kaçmaya çalıştıkça daha fazla cinayetin içinde bulur kendini.

O zaman "Whahappan?" diyorum.
:-({|=
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Bir devam filmi neden başa döner? Neden başa dönüyorsa da ilk filmdeki sahneleri umarsızca taklit eder. Yani tamam, konuyu başlangıca döndürdün de ilk filmdeki gibi tekstil mağazasına girip aynı matka model ayakkabıyı da aynı şekilde almazsın.

İlk iki filmin hayranı olan bir insan olarak beklentimin çok altındaydı. Üzüldüm.
:pleur2:
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Ortalama bir TV filmi. Oyunculuklar vasatın bi tık üstü, senaryo enteresan. Ters köşe bile denebilir.

Vakit varsa, alternatif yoksa izlenebilir.
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Tek kelime dialog olmasa da devinimi, değişimi anlatabilen bir görsel şölen. Zamanı zamansız olarak anlatabilme becerisinin ekranda izlenir hali.

Belgesel ama tablo tadında...
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Ruh Hali:
İletişim:

Film kaldığı yerden devam diyor. Roma'nın hırs entrika ve açgözlülüğünü daha da göz önüne seren yapım hak sahibinin geri dönüşüyle son buluyor.

İlk filmi izleyenlerin mutlaka, izlemeyenlerin ise önce ilk filmi izleyerek izlemesi gereken bir film.

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 389
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Uzun metraj kalitesinde ve "Keşke, kısa film olmasaymış" dedirten bir atmosfere sahip olup; hızlı giriş, gelişme ve sonuç finalde tatmin etmiyor...

Puanım 6 :-({|=
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetmen
Tepkiler puanı: 389
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Başladım ama sonu gelmedi. Yani bugün bu filmi izleyemedim :siffle: Aşırı renksiz oluşu mu, görsel efektlerin tıraşlığı mı, tıpkısının aynısı konusu mu, yoksa o hilkat garibesi maymunlar mı beni itti bilemedim... Belki de tek suçlu ruh halimdir(?) Sonuç olarak: Üşeniyorum, o kalde yarın... :-({|=
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...