Ürpertici havası insanı etkiliyor! Bazı sahnelerde Backrooms filmini anımsattı, klostrofobisi olanları sarsar! Yaşlı bedenler üzerinden dönen body horror olayı beni irrite etti, mide bulandırıcı buldum. Genel itibariyle ortalama üstü bir korku filmi denebilir.
Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Ürpertici havası insanı etkiliyor! Bazı sahnelerde Backrooms filmini anımsattı, klostrofobisi olanları sarsar! Yaşlı bedenler üzerinden dönen body horror olayı beni irrite etti, mide bulandırıcı buldum. Genel itibariyle ortalama üstü bir korku filmi denebilir.
Dolce far niente…
Epik, destansı bir hikaye ama bir yandan duygusunu gerçekten hissettiriyor! Her ne kadar gerçek olamayacağını bilseniz dahi, gerçekmiş gibi… Sanırım Nolan etkisi bu olsa gerek, Batman üçlemesinde de aynısını hissetmiştim, hatta çoğu filminde… Belki bu yüzden aşırı efekt yerine kendine has taktikler kulanmaya devam ediyor. Sinema sanatının insana dokunan kısmını hep canlı tutuyor! Çok uzatmadan aşırı beğendiğimi belirtmek isterim!
Dolce far niente…
-
svsknr
Konu yazarı - Yönetmen
- Tepkiler puanı: 417
- Ruh Hali:
- İletişim:
Sonu başından belli ama bazı sahneler gerçekten kahkaha attırıyor
Puanım: 5
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Bilmediğim bir Mel Gibson filmi olması çok şaşırttı beni… Sevdiğim oyuncuların gençlik hallerini görmek tuhaf bir his veriyor… Milla hatun erkek gibi çıkmış… Kırık kafa anlatan ingiliz yapımlarına benziyor fakat sıkıcı buldum!
Dolce far niente…
-
byKush
- Yönetmen
- Tepkiler puanı: 259
- Ruh Hali:
- İletişim:
Konu aslında başarılı. Senarist mi yoksa yönetmen mi hoyrat davranmış bilemedim. M. Night Shyamalan bunu yapıyor sürekli; çok güzel konuları vasat filmlere dönüştürüyor.
The Sixth Sence, Unbreakable, Glass, Split ve hatta the Village gibi filmleri yapan bir yönetmen nasıl olurda çıtayı düşürür anlamıyorum. Genelde her filmde biraz daha başarılı olması beklenirken aşağı doğru ivmelenmek nedir?
Boş vakitte konusu için izlenebilir.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Benzer yaşlarda çocuklara sahip olan ebeveynler için izlerken kaygı oluşturan bir yapım. Ailelerin tepkileri, toplumun bakış açısı, yaşananlara yönelik yorumlar vs. Çok başka bir dünya, burası olsa ya kan gövdeyi götürür, ya şaka yapmıştır deyip üstü kapatılır. Fazla diyalog ve vurucu kısımları az olan bir yapım. Velhasıl tamamlaması zor ama konu olarak önemli bir film!
Dolce far niente…
Edward Burns kendi yazmış, yönetmiş, başrol oynamış. Daha önce de benzer bir yapımını izlemiştim, ilişkilere dair bir filmdi. Damadın kanka dörtlüsü kadro olarak çok iyi, kadın oyuncular gayet güzel ve klas fakat filmde insanı yoran bir durum var, akmıyor film… Arkadaşlık ve aşk üzerine denenmiş vasat yapımlardan biri denebilir!
Dolce far niente…
-
byKush
- Yönetmen
- Ruh Hali:
- İletişim:
Düğüne sayılı gün kala eğlence amaçlı oyunda gelen bir itiraf ile ilişki, kişilik, hayat Allah ne verdiyse sorgulamaya başlayan bir çiftin hikayesi. Abartmanın .okunu çıkartan arkadaşların hayatımızı nasıl zindana çevirebileceğinin ekrana yansımış hali. Ortalalama bir eğlence filmi demek yanlış olmaz. Yani kısaca bir "Güllerin Savaşı" olamasa da ; fena da sayılmaz.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
-
byKush
- Yönetmen
- Ruh Hali:
- İletişim:
Gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkan film biraz da belgesel havasında. 2.dünya savaşını bir moda fotoğrafçısı "kadın" gözünden anlatıyor. Lee Miller kendisi ile röportaj yapan genç adama savaşı ve savaşın acılarını anlatırken, kendi acılarınında paylaşır.
Sürpriz sonu bir yana Kate Winslet rolünün hakkını veriyor. Bence oldukça iyi bir filmdi; türün meraklılarına kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bir sürü yerden aşırma hissi verdi, film ismi verip sürpriz bozan yapmayım. İki usta oyuncu olunca filme atlıyor insan ama nihayetinde biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Fantastik ve az biraz bilimkurgusal bir hayatta kalma mücadelesi… Bu tarz yapımların komedi aksiyon olanları makbul, bu şekilde olacaksa daha karanlık ve sert olmalıydı. Hem çocuksu, hem gerilim ama biraz da öyle, biraz da böyle derken olmamış! Yine de izlenmeyecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.
Dolce far niente…
-